Tgrt Haber

Yabancı işçiler için teşvik kalktı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 15:38 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 15:43
Yabancı işçiler için teşvik kalktı

2011 yılından beri yürürlükte olan, işsiz yabancı işçiler için sağlanan 6 aylık ek teşvik uygulamasına son verildi. Değişiklik kararından, daha önce yabancı işçi çalıştırmaya başlayan işverenler de etkilenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yabancı işçi istihdamını teşvik eden uygulamada değişiklik yaptı. Teşvik uygulaması kaldırıldı.

2011 yılında çıkartılan kanunla 18-29 yaş arasındaki kişileri istihdam​ eden işverenlere prim desteği sağlanıyordu.

İLAVE İSTİHDAM İÇİN TEŞVİK VERİLİYORDU

Teşvikten Türk veya yabancı tüm işçileri istihdam eden işverenler yararlanabiliyordu.

Ayrıca, 29 yaşından büyük erkeklerin ilave istihdamı için de 6 aydan başlayarak 24 aya varan sürelerde teşvik veriliyordu. İstihdam edilen işçilerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması halinde ise 6 ay ilave ediliyordu.

YABANCI UYRUKLULAR İŞSİZ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEYECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, yabancıların da işsiz kaydının yapılmasını mevzuata aykırı buldu. Bunun üzerine Bakanlık İŞKUR’a yazı yazarak, yabancı uyruklu kişilerin işsiz olarak değerlendirilemeyeceğini bildirdi. İŞKUR kasımdan itibaren yabancılar için işsizlik kaydı uygulamasına son verdi.

Buna göre, ek 6 aylık teşvik süresinin uygulanması bakımından yabancı uyruklular kasımdan itibaren işsiz olarak kaydedilmemeye başlandı. Yabancı işçi istihdam eden işverenlerin mevcut teşvik sürelerine 6 aylık sürenin eklenmemesi kararlaştırıldı. Daha önce eklenmiş sürelerin de kasım ayından sonraki kısmının iptaline karar verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...