Tgrt Haber

Bakan Yanık duyurdu: 2,1 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Aralık 2022 13:53 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 14:20

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca engelli, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlar için yatırılan engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatmaya başladı. Bu kapsamda yaşlı aylığı olarak 1,2 milyar, engelli aylığı için ise 940 milyon lira yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralık ayı kapsamında yaklaşık 1,2 milyar lira tutarında yaşlı aylığı​ ödemesi yaptıklarını, yaklaşık 940 milyon lira engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını söyledi.

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1600779591798382593

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım​ programları geliştirdiklerini aktaran Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların, toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda aralık ayında 2,1 milyar lira yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" dedi.

Bakan Yanık duyurdu: 2,1 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...