Tgrt Haber

Yatırım yapacaklar dikkat, sürpriz döneme girildi! Uzmanı konut için alım fırsatını duyurdu: Ev fiyatları yükselecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ağustos 2023 09:28 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 11:51
Yatırım yapacaklar dikkat, sürpriz döneme girildi! Uzmanı konut için alım fırsatını duyurdu: Ev fiyatları yükselecek

Kira fiyatlarının artışı ve ev fiyatlarının önlenemez yükselişinin ardından, arsa ve tarlaya yönelim derken milyonlarca yatırımcı için uyarı geldi. Gayrimenkul için almak için bekleyen yatırımcı için sürpriz döneme girildi. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, “Torba yasa öncesi gayrimenkul alın” diyerek büyük fırsatı duyurdu.

Gayrimenkul​ yatırımı yapmayı düşünenleri ilgilendiriyor. Konut, arsa ve tarla yatırımını sürdüren ya da ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için uzmanından alım fırsatı uyarısı geldi. Torba yasa​ ile birlikte gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanacağını dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, yatırım​ düşünenlerin elini çabuk tutması gerektiği uyarısında bulundu. 

TORBA YASA İLE BİRLİKTE VERGİLENDİRMELER FİYATLARA YANSIYACAK

Meclisin açılmasıyla torba yasa ile birlikte gayrimenkul alanında yeni vergilendirmelerin yapılabileceğine dikkat çeken Şule Alp Duman, “Gelecek vergilendirmeler gayrimenkul fiyatlarına yansıyacaktır. Yasa çıkmadan alım fırsatı olabilir” dedi.

GAYRİMENKUL VERGİ​ ORANLARINDA ARTIŞ YAŞANABİLİR

Gayrimenkul sektöründeki düzenlemelerin devam ettiğini ve torba yasada vergilendirmelerin değişme ihtimalinin bulunduğunu belirten Alp, “Gayrimenkul alanında yapılacak vergi düzenlemelerinin Meclisin açılmasıyla birlikte torba yasada gündeme getirileceği konuşuluyor. Devlet gayrimenkul alanında yapılan fırsatçılığın önüne geçmek istiyor. Bunun için torba yasada yeni vergilendirmeler bekliyoruz. Bunun Meclis tarafından kabul edilmesiyle gayrimenkullerdeki vergi oranlarında artış yaşanabilir.” diye konuştu.  

RAYİÇ BEDELİ DEĞİL GERÇEK FİYATI ÜZERİNDEN VERGİLENDİRME GELECEK

Bu durumunda ister istemez gayrimenkul fiyatlarına yansıyacağını belirten Alp, “Özellikle gayrimenkullerin rayiç bedeli değil gerçek fiyatı üzerinden vergilendirme yapılması, yüklü miktarların ortaya çıkmasını sağlayacak. Vatandaşlarımızın yatırım düşüncesi var ise mutlaka bu aradaki süreci değerlendirmesi gerekiyor. Şu an bir gayrimenkul alacak vatandaşlar mutlaka avantajlı olacaktır. Yatırım yapan vatandaşlar torba yasanın çıkmasıyla artacak fiyatlar nedeniyle zaten kısa sürede gayrimenkullerinin değerlerinin artmasını sağlayacak” dedi.

“YAZ DÖNEMİ GAYRİMENKUL ALAN KAZANÇLI ÇIKTI”

Yaz aylarına girerken yatırımcıları gayrimenkul almaları konusunda uyardıklarını hatırlatan Duman, sözlerine şöyle devam etti:

“Gayrimenkul sektörü yaz aylarında hareketli olur. Bizler yaz aylarına girerken yatırımcılarımıza mutlaka yatırım yapmalarını söylemiştik. Söylediğimiz gibi yatırım yapanların kazançları yüzde 20 civarına geldi. Gayrimenkul alanında bu rakam özellikle ufak yatırımcılar için güzel rakam. Bundan sonra da vatandaşlarımızı uyararak doğru zamanda yatırım yapmaları için çalışacağız.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...