Tgrt Haber

Yatırımcıdan altına hücum: Al-sat farkına rağmen yüksek talep devam ediyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2023 14:27 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 17:14

Altın fiyatları yılın başından itibaren kaydettiği artışla yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Alım satımdaki fiyat farkına rağmen altına yüksek talep devam ediyor. ABD istihdam verilerindeki beklentilerin üzerindeki artışla altın fiyatlarının düşmesi ise “Alım fırsatı mı geldi?” sorusunu akıllara getirdi.

ABD tarım dışı istihdam verilerindeki beklenmedik iyileşme altın​ ons altında gerileme neden oldu. Seçimler sonrası dolar kurundan destek alan altın 1.330 seviyelerine kadar yükselmesi sonrası haftanın son işlem gününde 1.313 TL’ye kadar geriledi. Yatırımcılar alım satım farkından doğan makasa rağmen değerli metale talep göstermeye devam ediyor.

MAKAS 100 LİRA

Gram altın​, ekran ve Kapalıçarşı​ arasında farklı fiyatlanmaya devam ediyor. Makas farkı hafta boyunca 100 liranın üzerinde seyretti. Buna karşın gram tarafında yaşanan düşüşlerle fark kapanmaya başladı. Gram altın 1.313 TL seviyelerinde seyrederken Kapalıçarşı’da alış 1.361 satış 1.364 seviyelerine geldi.

AL-SAT FARKLI TALEBE ENGEL OLMADI

Alım satımlardaki fark ise talep üzerinde etkili olmadı. Altının daha da yükseleceğine inanan yatırım değerli metal almak için kuyumcuları doldurdu. Bazı vatandaşlar ise karttan nakit avans çekip altına yatırıyor. Kuyumculardaki hareketliliğin bir sebebi de düğün sezonunun gelmiş olması.

Yatırımcıdan altına hücum: Al-sat farkına rağmen yüksek talep devam ediyor

YIL İÇİNDE ATAKLAR GÖRÜLECEK

Finans Analisti İslam Memiş​ ise altının genel görünümü ile ilgili şu ifadeleri kaydetti: Gram altın TL tarafındaki düşüşler sınırlı kalır. Ben 1.350 altına bir sarkma öngörmüyorum.  Orta ve uzun vadeli pozitif görünümünü yine destekliyor. Yıl içerisinde 1.550 lira seviyesindeki ataklar bekleniyor. Bunu hem kur tarafı destekler hem de kur tarafında gördüğüm 2.350 2.400 dolar seviyeleri pozitif yönde destekleyebilir. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...