Tgrt Haber

Yatırımcının yüzü gülüyor! Altın, merakla beklenen seviyeyi aştı! (14 Kasım altın fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 10:17 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 10:32
Yatırımcının yüzü gülüyor! Altın, merakla beklenen seviyeyi aştı! (14 Kasım altın fiyatları)

Gram altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Altın yatırımcısı heyecanla fiyat ekranlarını takip ederken “Altın yükselir mi, düşer mi?” sorusunun yanıtını arıyor. Fed enflasyon verilerinin beklentilerin altına düşmesi sarı metalde sert yükselişlerin yaşanmasını sağladı. Haftanın işlem gününde altın piyasalarının yönü merak ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kasım ayında rekorların geleceğini söylemişti. Önemli kurumlar ise altın fiyatları hakkında açıklamalar yaptı. 14 Kasım altın fiyatları ne kadar? Gram ve çeyrek altın fiyatları son durum nedir? Uzmanlardan en son altın yorumları….

ABD enflasyon​ verilerinin beklentilerin altında gelmesi bir süredir dip seviyelerde dolaşan sarı metalde ibrenin yukarı yönlü dönmesini sağladı. Kazancından memnun olan yatırımcı ise değerlenmenin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar altının gelecek günlerde nasıl seyredeceğine dair önemli açıklama yapıyor. 

ALTIN​ YEŞİLE DÖNDÜ

Bir süredir enflasyonla mücadele etmeye çalışan ABD, Fed​ faizlerini yukarıya çekmeye başladı. Bunu üzerine altın gibi değerli metaller büyük değer kaybetti. Sarı metal geçtiğimiz aylarda yılın dip seviyelerini gördü. Enflasyon verilerinin düşük gelmesi ile aralık ayında Fed toplantısında 50 baz puanlık artırım yapılması bekleniyor. Olayların böyle gelişmesi halinde altın daha fazla değer kazanabilir. 

GRAM VE ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Ons altın​ geçtiğimiz aylarda 1600 dolara kadar gerilerken bu seviyeyi aşarak 1750’li rakamları geride bıraktı Onsdaki yükselişe bağlı olarak yurtiçi piyasalarda gram bin liranın üzerine çıktı. 14 Kasım gününe 1.053,94 ile başlayan gram fiyatı saat 10:04 itibarıyla yüzde 0,04 azalışla 1.053,78'dan fiyatlandı. Çeyrek altın ise 1.691 liradan işlem görüyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

İSLAM MEMİŞ​ TARİH VEREREK UYARDI

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş daha önceki açıklamalarında kasım ayında altında rekor seviyelerin gelebileceğini ifade etmişti. Memiş, “Bu pozitif seyrin devam edeceğini ön görüyoruz. Özellikle altının ons fiyatında 3 haftalık süreç içerisinde 15 dolarlık bir değer artışı gözlemliyoruz. 1. 600 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra 1800 rakamların tekrar konuşulmaya başlayacağı bir dönem gerekiyor, diye düşünüyorum teknik olarak. Gram altın TL tarafına baktığımız zaman 4. Kez 1.038 lira seviyesini test etti. Gram altın TL fiyatında muhtemelen 1060-1090 lira seviyeleri gelecek. Yılsonuna kadar da 1.400 seviyelerini konuşabiliriz. “

ONS 1770 DOLAR SEVİYESİNİ KIRMAKTA ZORLANABİLİR

Ahlatcı yatırım altın hakkındaki yorumunda “Ons altında geçtiğimiz haftanın son işlem gününde dolar endeksinde geri çekilmenin devam etmesi ile birlikte 1760 Dolar direnç bölgesi üzerinde kapanış gerçekleşti. Gün içinde geri çekilmelerin sınırlı kalmaya devam ettiğini gördüğümüz altında ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3,80 seviyesine geri çekildikten sonra yatay fiyatlanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Açıklamaya şu sözlerle devam edildi: Bugün veri akışı sınırlı olacak bu nedenle 1770 Dolar seviyelerini geçmekte zorlanabileceğini yarın açıklanacak ABD ÜFE verisine odaklanabileceğini düşünüyoruz. 1770 Dolar ve üzeri direnç bölgeleri 1780 ve 1795 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Geri çekilmelerde 1760, 1750 ve 1735 Dolar seviyeleri kısa vadeli destek seviyeleri olarak takip edilebilir” ifadelerine yer verdi. 

FED'DEN GELECEK AÇIKLAMALAR BEKLENECEK

Anadolu Yatırım ise altın için yaptığı teknik yorumda  “ONS altın 1750 dolar civarındaki 200 günlük AO üzerinde haftayı kapattı. Son üç aylık işlemlerin en yüksek seviyesine ulaşan değerli madende yeni haftaa 1750 trend yönünde belirleyici konumda bulunuyor. Bu seviye üzerinde kalınması halinde ilk etapta 1.785-1800 bölgesinin hedef olmasını ve ardından da 1.820-1.850’nin hedefe girmesi beklenebilir. Olası aşağı yönlü hareketlerde 1.750’nin aşağı yönde geçilmesi halinde ise 1.720-1.700 bölgesinin kuvvetli destek olmasını beklemekteyiz. Yeni haftada ABD TÜFE verisi ve Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar takip edilecek.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...