Tgrt Haber

Yemek bedeli vergi istisnası nedir? 2022 yemek istisna bedeli fiyatı!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
30 Eylül 2022 09:56 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 10:47
Yemek bedeli vergi istisnası nedir? 2022 yemek istisna bedeli fiyatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde çalışanlara verilen yemek kartı kullanma zorunluluğun kaldırıldığını ve nakden ödeme bedellerinin de vergi istisnası kapsamında olacağını belirtmesi sonrası vatandaşlar, yemek bedeli vergi istisnası nedir? 2022 yemek istisna bedeli fiyatı! konularını araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın çalışanlara daha önce yemek kartıyla verilen yemek ücretinin, yeni dönemde vergiden muaf olarak, nakit şekilde de verilebileceği söylemişti.Çalışana verilecek yemek parası sonrası yemek kartı ile sağlanması durumunda da işletmeler, Gelir Vergisi Kanunu'na göre devlet yaptığınız ödemeyi SGK İşveren​ Hissesi, SGK İşçi Primi, Gelir Vergisi ve Damga Vergisinden muaf tutar. Peki, Yemek bedeli vergi istisnası nedir? 2022 yemek istisna bedeli fiyatı! 

GÜNLÜK YEMEK BEDELİ NE KADAR? 

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, 2022 yılı için gelir vergisinden istisna tutulacak günlük yemek bedeli 55,08 TL (51 TL+KDV %8) olarak belirlendi. Böylece, yıl sonuna kadar yemek bedeli istisnası 51 TL olarak uygulanacak.

YEMEK BEDELİ VERGİ İSTİSNASI NEDİR?

Yemek bedeli vergi istisnası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası gündeme geldi. Yemek bedeli vergi istisnası işverenin çalışanına verdiği ücret olarak ifade edilebilir.  Bir işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara aldığı hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar (ayni yardımlar) ile sağlanan ve para ile ifade edilen her türlü menfaat ücret kapsamına girmektedir. 

YEMEK KARTI ZORUNLULUĞU KALKTI MI? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla restorantlarda ve yemek yerlerinde yemek kartı kullanma zorunluluğu kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, " Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir. " dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...