Tgrt Haber

Yeni asgari ücret öncesi doping gibi prim: Binlerce çalışan sevinçten havaya uçtu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 09:04 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 10:10

Dünyanın en büyük ve en prestijli hava yolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları'ndan birlerce çalışanını adeta sevinçten uçuracak bir haber geldi. THY; personellerine 2 maaş, kabin ve kokpitte görev yapanlara 3 maaş, TGS çalışanlarına da 40 bin lira ikramiye ödeyecek.

Yeni asgari ücret görüşmeler devam ederken bir yandan da Beştepe​'de yoğun bir asgari ücret trafiği var... 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın devreye girdiği aktarıldı.

Erdoğan, Kabine Toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu​'nda yer alan işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kabine Toplantısı öncesi işçi ve işveren tarafının Beştepe’de bir araya gelmesi ve sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

ON BİNLERCE ÇALIŞANA İLAÇ GİBİ GELECEK

Yeni belirlenecek olan asgari ücret farklı mesleklerde çalışan binlerce kişinin alacağı primden ikramiyesine kadar birçok hususu etkilecek. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı gündemdeki sıcaklığını korurken Türk Hava Yolları'ndan (THY) birlerce çalışanını sevindiren bir haber geldi.

Geçtiğimiz günlerce THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, çalışanlara verilecek ikramiye tutarlarının netleşeceğini duyurmuştu. THY ve iştiraklerine ilişkin verilecek ikramiye tutarları belirlendi.

THY'DEN İKRAMİYE JESTİ

THY çalışanlarına 8 Ocak 2024 tarihinde maaşlarıyla birlikte iki maaş ikramiye yatacak. Kabin ve kokpitte görev yapan personele ise maaş yapılarındaki fark nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere üç maaş ikramiye verilecek.

THY'nin yüzde 50 iştiraki TGS Yer Hizmetleri çalışanları da 40 bin lira ikramiye almayı hak etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...