Tgrt Haber

Yeni dönemin ilk ekonomi toplantısı başladı! Gündem 'enflasyonla mücadele'

15 Haziran 2023 10:50 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 15:15

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’nın da katıldığı toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu​ Toplantısı bugün saat 10.00'da başladı. Toplantıda ekonomi yönetimi tam kadro yer alırken en önemli gündemin enflasyon​ olması bekleniyor.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​ başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

HAFİZE GAYE ERKAN DA KATILDI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da ilk toplantıda yer aldı. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de toplantıda bulunuyor.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm ve beklentiler değerlendirilecek. Gündemde öncelikli başlık enflasyonla mücadele olacak. Ekonomik gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda yeni yol haritası masaya yatırılacak.

Yeni dönemin ilk ekonomi toplantısı başladı! Gündem 'enflasyonla mücadele'

İhracatın ithalata bağımlılığının azaltılması noktasından ilgili kurumların yol haritası da konuşulacak. Son toplantı geçen yıl 27 Aralık'ta yapılmıştı. Bu toplantı yeni dönemin ilk toplantısı olacak. Toplantı sonrası açıklama bekleniyor.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...