Tgrt Haber

Son dakika! Yeni paketler yolda! Ekimde açıklanacak: Sosyal yardımda miktar artıyor, kapsam genişletiliyor

07 Eylül 2022 12:11 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 13:27
Son dakika! Yeni paketler yolda! Ekimde açıklanacak: Sosyal yardımda miktar artıyor, kapsam genişletiliyor

Son dakika haberi: Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlara bir yenisi daha ekleniyor. Eğitim, enerji ve daha birçok alanda devam eden yardımlarda miktar artırılacak, kapsam ise genişletilecek. İşte detaylar...

Hükümet​, dar gelirli vatandaşa yönelik sosyal yardımları yeniliyor. Eğitimden enerjiye ve eğitime kadar birçok alanda devam eden sosyal yardım​ kalemlerinde hem kapsam hem de miktarda artırım olacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal yardımlara yenileri ekleniyor. Bu kapsamda eğitim üzerine bir plan düşünülürken okuyan çocuklar için ailelere nakit yardım yapılması planlanıyor.

İKİ BAKANLIK GÖRÜŞTÜ

Dün Aile ve Sosyal Hizmetler BakanıDerya Yanık ile Hazine ve Maliye BakanıNureddin Nebati dün biraraya geldi.İki bakanın görüşmesinde sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumun gözden geçirilip yeni dönemde uygulanacak sosyal yardım politikaları değerlendirildi. Enerjide şu ana kadar yapılan destek 200 milyar lirayı aşarken 5 milyona yakın ailenin 30 milyar liraya yakın icralık borcunun silinmesiyle ilgili plan açıklandı.

Doğalgazda konutlar için yüzde 80’i aşan desteğin devam edeceği açıklandı. Bu yıl yapılan sosyal yardımlar, 145 milyar lirayı aşarak bütçeden yüzde 5,1 oranında paya ulaştı.

KAPSAM GENİŞLİYOR

Dün yapılan toplantıyla sosyal destek paketinde hem mevcut uygulamaların geliştirilmesi hem de yeni sosyal destek uygulamalarının eklenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, enerji destekleri artacak. Desteklerden yararlanan nüfus sayısı da artacak. Destek miktarı da yükselecek.

Halen konutlarda doğalgaz faturası için en düşük 450 lira ve en yüksek 1150 lira ödeme yapılıyor. Doğalgaz faturası desteği, yılda iki kez sağlanıyor. Doğalgaz desteği, şubat ayında ilk etapta 203 bin aile ile başladı. Elektrik desteği ise 216 liraya kadar veriliyor. Elektrik desteğinden yararlanan aile sayısı, bu yıl içinde 2,1 milyondan 4 milyona çıktı. Böylece hanelere enerji desteği bin 366 liraya kadar çıkıyor.

Yapılacak yeni düzenlemeyle doğalgaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısı artacak. Yardım miktarı da yükselecek.

EĞİTİM DESTEĞİ

Çocuklu ailelerle ilgili destekler yenilenecek. Çocuklara eğitim yardımı yapılacak. Eğitim hayatı süren çocuklar için ailelere nakit yardım yapılacak. Böylece okula giden çocuklar için sağlanan kitap ve okul araç gereci yardımlarına nakit yardım da eklenecek. Aile destek yardımı da genişletilecek, rakamları artacak. Aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 450, 550 ve 600 lira ödeniyor.

Sosyal yardım paketinin ayrıntıları ekim ayındaki kabine toplantısında açıklanacak.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...