Tgrt Haber

Yılın 3. Enflasyon Raporu'nun açıklanacağı tarih belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2024 10:45 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 10:59
Yılın 3. Enflasyon Raporu'nun açıklanacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın 3. Enflasyon Raporu'nu açıklayacağı tarih belli oldu. TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın başkanlığında sunulacak raporda enflasyon tahminleri de açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın 3. Enflasyon Raporu​'nu 8 Ağustos'ta Ankara​'da açıklayacağını duyurdu. 

TCMB​ İNTERNET SİTESİNDEN YAYIMLANACAK

TCMB'den yapılan duyuruya göre, Başkan Dr. Fatih Karahan​, Enflasyon Raporu 2024-III'ün tanıtımı amacıyla 8 Ağustos saat 10.30'da TCMB İdare Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Fiziksel ortamda gerçekleştirilecek toplantı TCMB'nin internet sitesindeki "https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/tr/tcmb+tr/main+menu/duyurular/canli+yayin" adresi üzerinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayınlanacak.

ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANACAK

TCMB, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çekmiş, 2025 ve 2026 tahminlerini ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde korumuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...