Tgrt Haber

Yılın ilk Finansal İstikrar Komite Toplantısı gerçekleşti! 2023 yılı için önemli mesajlar verildi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2023 10:12 - Güncelleme : 04 Şubat 2023 10:19
Yılın ilk Finansal İstikrar Komite Toplantısı gerçekleşti! 2023 yılı için önemli mesajlar verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan basın açıklamasına göre, Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sırasında 2023 yılı için bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımlarının ele alındığı bildirildi.

Finansal İstikrar​ Komitesi Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2022 yılına ilişkin gelişmelerin değerlendirilmesinin yanı sıra 2023 2023 yılı için bankacılık​, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımları görüşüldü.

Açıklama metninin devamında şu ifadelere yer verildi:

PİYASALARDAKİ GÜVENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI ÖNEMLİ

"Yaklaşık bir yıldır uygulanan ekonomi programı ile finansal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması sağlanmış; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında önemli başarılar elde edilmiştir. Bu başarıların devamı için finansal sistemin derinleşmesi ve piyasalardaki güvenin sürdürülebilir olması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın haklarını ve serbest piyasa şartlarını korumak adına tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalınmıştır. Finansal İstikrar Komitesi, finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşım ve eşgüdüm içerisinde çalışmalarına devam edecektir."

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1621758510819164161

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...