Tgrt Haber

YÖK Başkanı'ndan 'akademik zam' açıklaması!

14 Temmuz 2023 16:25 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 16:31
YÖK Başkanı'ndan 'akademik zam' açıklaması!

Temmuz ayı itibariyle memur ve emeklilerin maaş zamları belli oldu. Hükümetin 6 aylık enflasyona ek refah payı verilmesiyle birlikte maaşlar ortaya çıktı. Akademik kadrolarda bulunanların maaşlarında iyileştirme için zaman zaman Meclis’te kanun teklifleri verilmişti. Akademisyenlere zam henüz gündemde yok. Ancak zamların konuşulduğu bugünlerde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar akademik zam ile ilgili açıklama geldi.

Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte temmuz ayı maaşların konuşulduğu ve zamların belirlendiği bir ay oldu. Memur, emekli​ ve işçinin zamları tek tek açıklandı. Özellikle akademik kadrolardaki maaşlar da memura verilen zam ve seyyanen zam ile birlikte ortaya çıktı. Ancak akademisyen maaşlarında iyileştirme beklentisi uzun bir süredir gündemde yer alıyordu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrenci buluşmasında “akademik zam” ile ilgili soru üzerine açıklama yaptı. Memurlar.net’in haberine göre, YÖK Başkanı Özvar, “kamuda diğerlerinden daha fazla ciddi bir iyileştirme yapılan bir kesim yok” dedi.

AKADEMİK KADROLARIN MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME YAPILACAK MI?

Prof. Dr. Özvar akademik zamlarla ilgili şunları söyledi:

“Kamuda çalışanların tamamına ilişkin bir iyileştirme, düzenleme var. Tabi gönül ister ki daha fazlasını verelim, ama bir fedakarlık yapılacaksa hepimizin yapması lazım, Hepimiz bütün dünyanın içinden geçtiği bu buhranlı dönemde fedakarlığı hepimiz yerine getirmesi lazım,

Bu bakımdan kamuda diğerlerinden daha fazla ciddi bir iyileştirme yapılan bir kesim yok. İşte emeklilere yapıldı, çok şükür, memur maaş asgari arttırıldı o da çok kıymetli. Dolayısıyla hepimiz tarafından yerine getirilmesi gereken bir fedakarlık var, ben YÖK başkanı olarak bu fedakarlığı yerine getirmeye çalışıyorum, hocalarımız da yerine getirmeye çalışıyor, gönül ister ki, daha yüksek düzeylerde iyileştirmeler olsun , ona da sıra gelecek belki. Biraz dişimizi sıkmamız lazım bence. Herhangi bir kesim özel bir uygulamaya mazhar olmadığı müddetçe eminim yokluğu da aynı varlık gibi paylaşabiliriz. Onu söyleyebilirim size.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan20 Temmuz 2023 19:51

Maaslar cok bile 7500 liraya calisan bir isci varken 50bin lira maas verilmemeli en dusuk ile en yuksek arasinda ucurum olmamali

HakkıYenmiş16 Temmuz 2023 10:31

Koyun seni. Meee meee. Allah sorsun o makamları size.

Sonraki Haber Yükleniyor...