Tgrt Haber

Yok böyle bir zam! İşçilerin yüzü gülecek... Protokolde imzalar atıldı, maaşlara yüzde 80 zam geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2023 09:41 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 09:43
Fotoğraf: AA

Enflasyon ve sürekli yükselen döviz kurundan sonra milyonlarca çalışanın gözü maaşlara yapılacak olan zamlara kilitlendi. Zam beklentileri gündemdeki yerini korurken bir belediyeden işçilerini sevince boğan karar geldi. İşçilere yüzde 80 oranında zam yapıldı...

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin tek değişmez gündemi ekonomi... Enflasyon ve bir türlü düşüşe geçmeyen döviz kurundan sonra milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü yapılacak olan zam​ oranlarına kilitlendi. Memur emeklesi ve memurlar için zam pazarlığı devam ederken bir belediyeden işçilerini sevince boğan bir haber geldi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde belediye ile Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında ek bir protokol imzalandı. Biga Belediyesi Kadrolu Personeli ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş. bünyesinde çalışan tüm personeline dev bir zam yapıldı. İşçilerin maaşlarında yüzde 80 oranında artışa gidildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; işçileri sevince boğan kararın resmiyete bağlandığı imza törenine Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Şube Başkan Yardımcısı Davut Aydın ve Sendika Baş Temsilcisi Seda Turan Urhan katıldı.

"İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK BİZİN EN BÜYÜK GÖREVİMİZ"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan dev zammın ardından yaptığı konuşmada, "Çalışanlarımızın emeği ve özverisi, Gönüllerin Şehri Biga’mız için kilit rol oynamaktadır. Onların hizmetleri, Biga'nın her köşesinde yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırıyor ve daha güzel bir gelecek inşa etmemize katkı sağlıyor. Bu nedenle, onların haklarını koruyup desteklemek, bizim en büyük görevlerimizden biridir. Yüzde 80 oranındaki zam kararı, çalışanlarımızın hak ettikleri değeri gördüğümüzün ve takdir ettiğimizin bir göstergesidir. Onların gayretleri ve özverileri, Biga Belediyesi'nin başarısının temel taşlarından biridir. Personelimizin daha iyi yaşam standartlarına ulaşması ve aileleriyle daha mutlu bir yaşam sürmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Derleyen: Baran Aksoy-Tgrthaber.com.tr
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...