Tgrt Haber

Yükselişe geçen altın korkutuyor

04 Haziran 2014 12:02
Yükselişe geçen altın korkutuyor

Jeopolitik tansiyonun yükselmesiyle mart ortalarında ons fiyatı 1.392 dolara kadar yükselen altın, ardından doların güçlenmesiyle mayısta yılın en kötü ayını geçirdi

Hazirana da zayıfl ayarak başladı ve dün 1.241 dolarla son dört ayın en düşük seviyesini gördü. Uzmanlar, 1.200 psikolojik seviyesine doğru hızlı bir inişe dikkat çekerken, teknik analizler altında sert düşüşe işaret eden 'ölüm çaprazı'nın oluştuğunu belirtiyor.  Altın mayısta yılın en kötü ayını geçirirken, uzmanlara göre teknik analizler altının 'ölüm çaprazı'na girdiğine işaret ediyor. Bu da altın fiyatlarında gelecek haftalarda sert düşüşler beklenebileceği anlamına geliyor. Rusya-Ukrayna arasında yükselen tansiyonun yatırımcıyı güvenli liman arayışına sokmasıyla mart ortalarında 1.392 dolar/ ons seviyesine yükselen altın fiyatları haziran ayına güç kaybederek başladı.Dünya Gazetesi'nden Evrim Küçük'ün haberine göre, Mayıs ayının son işlem gününde 1.250 dolar seviyesinin altına gerileyen altın hafta başından bu yana ağırlıklı olarak 1.241-1.247 bandında işlem görüyor. Analistler, geri çekilmenin 1.232 dolara kadar sürebileceğini ve 1.200 psikolojik seviyesinin her geçen gün daha fazla öne çıktığını söylüyor.

Yükselişe geçen altın korkutuyor

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...