Tgrt Haber

Yunanistan Merkez Bankası'ndan 'kurtarma' açıklaması

13 Ocak 2016 13:54
Yunanistan Merkez Bankası'ndan 'kurtarma' açıklaması

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras, kurtarma programı gözden geçirmesinin hızla tamamlanarak 'borç rahatlatma'nın yolunun açılması gerektiğini belirtti..

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, kurtarma programının ilk gözden geçirmesinin hızla tamamlanması ve uzun sürüder beklenen borç rahatlatma müzakerelerin yolunun açılması gerektiğini söyledi.Uluslararası kreditörler kurtarma programı gözden geçirmesi için 18 Ocak'ta Atina'da olacak. Kreditörler gözden geçirmenin Şubat ayında tamamlanmasını ve Yunanistan'ın GSYH'sının 1,8 katına ulaşan borçlarının azaltılması için müzakereler için kapının açılmasını hedefliyor.Staurnaras, Skai TV'ye yaptığı açıklamada; "Gözden geçirme tamamlandığında AB ve IMF'in borç rahatmlatma müzakereleri başlamamaları için bir engel kalmayacak. Eğer müzakereler başlamaz ise sürpriz olur" diye konuştu. Stournaras ayrıca kurtarma programı gözden geçirmesinin başarılı şekilde tamamlanması halinde bunun Haziran ayında uygulamaya giren sermaye kontrollerinin tamamen kaldırılmasını hızlandıracağını da vurguladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...