Tgrt Haber

Yurt dışından Türkiye’ye taşıdı! 50 ton ürünün yarısını ihraç eden genç kadının hayatı değişti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Eylül 2023 14:05 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 14:12

Kadın girişimci Pınar Ünsal Atıcı, yaban mersini yetiştiriciliğinde Türkiye’nin üçüncü büyük çiftçisi oldu. Kurumsal bir firmada çalışan başarılı iş kadını Pınar Ünsal Atıcı, ürettiği 50 ton yaban mersininin yarısını ihraç etti.

Yurt dışında tanıştığı yaban mersini sayesinde kurumsal hayatı bir tarafa bırakarak çiftçiliğe başlayan kadın girişimci Pınar Ünsal Atıcı, 66 dönüm arazide 30 bin saksı içinde yetiştirdiği yaban mersinlerinin ilk hasadını bu sene yaptı.

YARISINI İHRAÇ EDİYOR

ODTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi mezunu Pınar Ünsal Atıcı, Alaşehir’den aldıkları 66 dönüm arazide yaban mersini yetiştirmeye başladı. Hollanda’dan temin ettikleri 30 bin adet yaban mersini fidanını 2022 yılı Nisan ayında saksılara dikerek Alaşehir’de bir ilke imza atan ve Türkiye’nin üçünü büyük çiftçisi kadın girişimcisi olan Pınar Ünsal Atıcı, diktiği fidanlardan 2023 yılı Nayıs ayında ilk ürününü aldı. Pınar Ünsal Atıcı elde ettiği 50 ton ürünün yarısını yurt dışına ihraç ederken, yarısını da iç piyasada büyük zincir marketlere pazarladı. Hedefinin daha çok ihracat​ olduğunu belirten Atıcı, "Amerika'ya bir iş için gitmiştim, ilk kez orada yedim ve bu besin değeri yüksek olan ürünü ülkemde yetiştirmeye karar verdim" dedi.

Pınar Ünsal Atıcı'nın hayatı yaban mersini ile değişti.

"TAM BİR SÜPER GIDA"

Bir iş seyahati için gittiği Amerika’da ilk kez yediği ve çok beğendiği yaban mersini meyvesini ülkesinde de yetiştirmeye karar verdiğini belirten Atıcı, “Dikim öncesi toprak ıslahı yaptık, sonra 60 dönümün üzerini siyah örtülerle kapattık. Bunun amacı toprakla bağı tamamen kesmek, çünkü biz saksıda yetiştiricilik yapıyoruz. Topraktan gelebilecek yabani ot ve benzeri problemleri yok edebilmek için bu örtüyü kullandık. Topraksız tarım yapıyoruz, saksılarda toprak yerine torf karışımı var." diye konuştu.

"TEK PARSELDE ÜRETİM YAPAN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ ÇİFTÇİ OLDU"

Alaşehir’in iklim yapısının bitkiye uygun olduğunu anlatan Atıcı, "Alaşehir’de gümrük müdürlüğünün bulunması, işçi potansiyelinin yüksek olması, liman ve hava limanına ulaşımın kolay olması Alaşehir’i tercih nedenlerimiz oldu." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...