Tgrt Haber

Yurtdışında ev hayali kuranlar için 3 öneri

04 May 2017 11:14
Yurtdışında ev hayali kuranlar için 3 öneri

Yurtdışında ev satın almayı düşünenler için farklı seçenekler bulunuyor. Yurtdışında bir konut sahibi olma isteğinde genellikle eğitim, iş değişikliği, yurtdışında yatırım yapma planları, kârlı bir emlak yatırımı, farklı bir ülkede yaşama deneyimi veya vatandaşlık hakkı elde etme gibi nedenler rol oynuyor.

Avrupa Birliği üyesi olan veya olmayan ülkeler, konut sahibi olunması karşılığında oturma izni imkânı da sunuyor. Yurtdışında oturma izni elde etmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta, söz konusu izni alabilmek için ülkeden ülkeye değişen farklı değerdeki konutlardan birinin sahibi olma şartı.

Yurtdışında konut sahibi olmayı planlayanların değerlendirmesi ve dikkat etmesi gereken konular, esasında en çok merak edilen 3 temel soruyu kapsıyor.

Yurtdışında bir ev, ama hangi ülkede?

Yurtdışında ister yaşamak ister yatırım amaçlı olsun bir konut sahibi olacaklar için hangi ülkede gayrimenkul satın alacakları kararını verirken geniş bir araştırma yapmaları tavsiye ediliyor. Özellikle söz konusu ülkenin ekonomisinin konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini unutmamak gerekiyor. Ekonomik değerlerin son birkaç yıllık değişimini ve konut fiyatlarına etkisini incelemek, yurtdışında satın alacağınız konuttan yıllık kazanç beklentinizi, hatta kiraya verme durumunda elde edeceğiniz kira gelirinizi hesaplamanıza yardımcı olacaktır.

Yurtdışında nasıl bir ev aramak gerekir?

Ev almayı planladığınız ülkeye karar verdikten sonraki adım, ülkedeki konut alternatiflerini incelemek olmalı. İmkânınız varsa ülkeyi, hatta ev almayı düşündüğünüz şehri ziyaret etmek, yurtdışında konut sahibi olmanızın nedenlerine uygun bir tercihte bulunmanızda fayda sağlayacaktır.

Yurtdışında doğru fiyata ev nasıl alınır? 

Konut alacağınız yurtdışındaki şehrin ve bulunduğu ülkenin emlak pazarına ilişkin bilgi edinmelisiniz. Böylelikle konut fiyat aralıkları hakkında fikir sahibi olabilir, hatta bölgede hizmet veren profesyonel bir gayrimenkul acentesinden destek alabilirsiniz.

Evin fiyatını alternatif evlerle kıyaslarken konum avantajlarını, havaalanı ya da metro gibi merkezi yerlere mesafesini öğrenmelisiniz. Yurtdışında satın alacağınız konutu kiraya vererek kira geliri elde etmek amacınız varsa, konutun bulunduğu bölgedeki amortisman (geri dönüş) süresini öğrenmelisiniz. Ayrıca, şehirdeki konut vergileri ile ilgili de bilgi sahibi olmayı ihmal etmeyin.

Kaynak: Zingat.com

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...