Tgrt Haber

Zam fırtınası kişisel bakım ürünlerine de vurdu! Şampuan, sabun, tuvalet kağıdı hepsini kapsıyor!

07 Temmuz 2023 14:50 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 15:12
Zam fırtınası kişisel bakım ürünlerine de vurdu! Şampuan, sabun, tuvalet kağıdı hepsini kapsıyor!

KDV ve harç zamları Türkiye gündemine oturdu. Yapılacak vergisel zamlar hemen hemen hayatın her alanındaki ihtiyaçlarda zamları da beraberinde getirecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre KDV'ye yapılan zamlar kişisel bakım ürünlerini de kapsıyor. Yapılacak KDV artışı şampuan, deterjan, sabun, kağıt ürünlerinde fiyatları önemli ölçüde değiştirecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan KDV’ye yapılan zam pek çok alanda uygulanacak. Bunlardan en dikkat çeken ise kişisel bakım ürünleri oldu. Temel ihtiyaç olarak görülen kişisel bakım ürünlerinde KDV​ yüzde 20'ye çıktı

KDV YÜZDE 20’YE ÇIKTI, BÜYÜK ZAMLAR YOLDA!

Sabun​, şampuan, deterjan​, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetede KDV oranı yüzde 8'den yüzde 20'ye çıktı. KDV zamları market raflarındaki kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını önemli ölçüde etkileyecek.

KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) YÜKSELTİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı’yla da katma değer vergisi (KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi ve yeme-içme sektöründeki KDV yüzde 10 olacak.

Mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, sigara ve alkolde KDV yüzde 20 olacak.

Daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV diliminde değişiklik yapılmadı.

10 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...