Tgrt Haber

Zamlar yüzde 170'i buldu, herkes isyan etti: Fahiş aidata çözüm yolda

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 10:00 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 10:32
Zamlar yüzde 170'i buldu, herkes isyan etti: Fahiş aidata çözüm yolda

Fahiş site aidatları sektör temsilcilerini harekete geçirdi. Sorunların çözümü için bir araya gelen temsilciler, aidatların düşürülmesi için yol haritası belirledi.

Fahiş site aidatlarına yönelik şikayetler artınca çözüm kaçınılmaz oldu. Gelen zamlarla birlikte aidat fiyatları yüzde 170 fırladı. Şikayetler üzerine harekete geçen kamu ve özel sektör temsilcileri, bir araya geldi ve ihtiyaçları belirleyip yol haritası çizdi. Alınan kararlar uygulamaya konulduğunda sektörde artık lisanssız firmalar faaliyet gösteremeyecek.

'MAFYA' YÖNETİCİLERDEN SİCİL KAYDI İSTENECEK

Yeni kararlarla birlikte site yönetim şirketleri yeni bir mevzuata kavuşacak. Yöneticiler için sertifika zorunluluğu getirilecek, mafya özentisi yöneticilere karşı, ‘adli sicil’ kaydı istenecek, site bütçeleri ve karar defterleri kamu denetimine tabi olacak ve site yönetim planları profesyonellerce hazırlanacak.

KDV ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ GÜNDEMDE

Çalıştayda, yöneticilerin, e-tapu üzerinden konut kayıtlarına ulaşabilmesi de öngörüldü. Bunların yanında aidatların düşürülmesi için site faturalarındaki KDV oranlarının yüzde 1’e düşürülmesi de gündemde...

3 BİN TL'YE KADAR FIRLADI

Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son 1 yılda yüzde 40 ile yüzde 154 arasında arttı. Ocak 2022’den bu yana artış yüzde 170’e kadar çıktı. İstanbul’da 100 metrekare dairenin aidatı en düşük 575 lira, en yüksek ise 2 bin 900 lira olarak hesaplandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...