Tgrt Haber

Zeytin fiyatları uçtu, tanesi bir lira oldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 09:46 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 09:53

Peynirin kilosu 200 lirayı aştı, zeytinin tanesi bir lira oldu. Hal böyle olunca kimi esnaf tadımlık ikram geleneğini rafa kaldırdı. Müşteri velinimettir diyenlerse maliyeti ne olursa olsun tadım geleneğinden geri adım atmadı.

Birçok kişi önce damak tadı diyor. Zeytini de peyniri de lezzet testinden geçiriyor. Önceden tadına bakıp karar verenler şimdi fiyata dikkat etmeye başladı. Çünkü kahvaltıların olmazsa olması zeytin-peynir ikilisinin fiyatı, bir yılda yüzde yüzün üzerinde zamlandı. Zeytinpeynir​ fiyatları aldı başını gitti. Tadımlıkların esnafa maliyeti de arttı. Bazı esnafsa müşteri velinimettir diyor. Maliyeti ne olursa olsun, tatmak isteyenleri geri çevirmiyor.

KİLOSO 240 LİRA 

Pazar tezgahlarında en pahalı zeytin 240 lira. Kalibresi büyük olanların tanesi 1 liraya denk geliyor. Zeytinciler şöyle diyor: “1 tanesi bir liraya denk geldi. Kilogramı 240 lira. Her gelen bir zeytin tatsa ne dersiniz. Valla 30 kişi 30 lira yapar.” 

TADIMLIKLAR KALDIRILDI 

Kahvaltıların olmazsa olması zeytin-peynir ikilisinin fiyatı, bir yılda yüzde yüzün üzerinde zamlandı. Pazarda 200 liranın altında peynir bulmak mümkün değil fiyatlar 220’den başlıyor 250 liraya kadar çıkıyor. Birçok tezgahta tadımlıklar kaldırıldı. Bıçağın ucuna takılıp ikram edilen peynir sadece satın alacak müşteriye verilmeye başlandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...