Tgrt Haber

Zeytinyağının fiyatı uçtu hile arttı: Sahteye dikkat!

12 Aralık 2021 09:18
Zeytinyağının fiyatı uçtu hile arttı: Sahteye dikkat!

Zeytinyağı, tağşiş ve sahte üründe yeni gözde haline geldi. Gıda, kozmetik ve sağlık alanında talebi artan zeytinyağında fırsatçılık ve tağşiş uyarısı geldi. Bitkisel yağ ve çeşitli ilavelerle orijinal ürünü bozuyorlar.

Pandemi döneminde zeytinyağına ilginin arttığını belirten Kilis Zeytin Araştırma ve Geliştirme Derneği (KİZADER) Başkanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, zeytinyağında fırsatçılık ve tağşiş uyarısında bulundu.

BİTKİSEL YAĞ FİYATINA ZEYTİNYAĞI

Gıda, kozmetik ve sağlık alanında talebi artan zeytinyağının fırsatçılara bir ortam oluşturduğunu vurgulayan Şekeroğlu, “Bugün zeytinyağı fiyatları 50 liradan başlayıp 300 liraya kadar ulaşıyor. Fırsatçıların oyunuyla zeytinyağı olmayan farklı bitkisel yağlara çeşitli ilaveler katarak zeytinyağıymış gibi insanları kandırmaya çalışıyorlar. Özellikle sosyal medyada bu tür yağların satışı çok fazla. Diğer bitkisel yağlar fiyatına zeytinyağı satılıyor” dedi.

SAHTE ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR?

Şekeroğlu, fırsatçılara karşı denetimlerin sürdürdüğünü kaydetti. Sahte zeytinyağının nasıl anlaşılacağıyla ilgili de önemli bilgiler veren Şekeroğlu, zeytinyağında renk ve aromanın önemine dikkati çekerek, “Zeytinyağını içtiğinizde boğazınızda hafif bir yakıcılık ortaya çıkıyor ve yaklaşık bir dakika içerisinde o acılık gidiyor. Bunu bilmek oldukça zor. Bunun için özellikle bildiğimiz, tanıdığımız yerlerden, doğrudan üreticiden zeytinyağını almak ve markalaşmış etiketli ürünleri almak gerekiyor. Yağ alırken ucuz ve bilmediğiniz yerlerden zeytinyağı almayınız” diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...