Tgrt Haber

Zincir marketlere yeni düzenleme önerisi: Haftada 1 gün tatil ve saat ayarı

06 Aralık 2022 07:31 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 09:32

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat ve etiket tartışmaları sürerken TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den dikkat çeken bir öneri geldi. Marketlerde ekmek, sigara, et gibi temel gıda maddeleri ile elektronik alet satışının yasaklanması için bakanlıklara talebini ileten Palandöken, haftada 1 gün tatil yapmalarını ve hafta içi çalışma saatlerine ayar verilmesini istedi.

Son dönemde fahiş fiyat artış ve etiketlerdeki farklı fiyatlama iddiaları nedeniyle zincir marketlere yönelik tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'nin de eleştirilerde bulunduğu zincir marketlerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, marketlerle ilgili çarpıcı bir öneride bulundu. Zincir marketlerle ilgili yeni bir düzenleme talep eden Palandöken, yasa değişikliği önerisini hem Ticaret Bakanlığı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na iletti.

'DEVLETE LİSANS BEDELİ ÖDESİN'

Elektronik ticarete ilişkin yasal düzenlemeyi hatırlatan Palandöken, "Zincir marketler, hızlı tüketim malları dışındaki ürünlerle kendi özel markalı ürünleri satmasın. Marketlerin indirim ve reklam bütçeleri sınırlandırılsın. Devlete lisans bedeli ödesin. Kurallar belli olmalı" dedi.

'ÜRÜNLER BELİRLENMELİ'

Zincir marketlerin satabileceği ürünlerin belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Palandöken; ekmek, sigara, et, alkollü içecek, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu, beyaz eşya, hırdavat, ayakkabı, kıyafet, ev tekstili, deniz ürünleri pastane ürünleri, otomobil araç gereçlerinin buralarda satılmaması gerektiğini ifade etti.

HAFTADA 1 GÜN TATİL

Mynet'te yer alan habere göre, Palandöken, marketlerin haftada bir gün pazar günleri tatil yapmaları gerektiğini diğer günler de sabah 10.00'da açılıp akşam 19.00'da kapanmalarını istedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...