Tgrt Haber

Dev maçta son gülen Almanya oldu

02 Temmuz 2016 21:17
Dev maçta son gülen Almanya oldu

EURO 2016'da üçüncü yarı finalist penaltılara giden maçta İtalya'yı 6-5 mağlup eden Almanya oldu.

Almanya, Avrupa Şampiyonları'nda bir kez daha yarı finalde! Tarihinde resmi maçlarda hiç deviremediği İtalya'yı bu kez deviren Panzerler, EURO 2016'da adını en iyi 4 takım arasına yazdırdı.

Dev kapışmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, her iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. İkinci yarıda dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlını koyan Almanya aradığı golü 65. dakikada Mesut Özil ile buldu. Mario Gomez'in akıl dolu pasında hareketlenen Hector'un ortasında topa son dokunan Mesut, Buffon'u avladı. 1-0 olduktan sonra Gomez ile gole çok yaklaşan Almanya'ya bu kez Buffun geçit vermedi.  

Beraberlik arayan İtalya aradığı fırsatı Boateang'ün büyük hatası ile buldu. Şu ana kadar müthiş bir turnuva geçiren Bayern Münih, 78. dakikada kolları açık bir şekilde hava topuna çıkınca penaltıya sebebiyet verdi. Beyaz noktanın başına gelen Bonucci, temiz bir vuruşla skora denge getirdi. Böylece Manuel Neuer de EURO 2016'da ilk topu kalesinde çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca yarı finalisti belirlmek için uzatmalara geçildi.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

ALMANYA - İTALYA: 1-1 (MAÇ SONUCU)

ALMANYA - İTALYA: 6-5  (PENALTILAR)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...