Tgrt Haber

EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar en iyi 4 grup üçüncüsü uygulaması nedir

13 Haziran 2016 18:03
EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar en iyi 4 grup üçüncüsü uygulaması nedir

A Milli Futbol Takımı Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya kötü bir başlangıç yaptı. D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi. Bu mağlubiyet ile Türkiye ilk maç sonunda puan alamazken, Hırvatistan, tek maçlı grup maçları sisteminden dolayı çok avantajlı bir konuma geldi. Peki EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar?

A Milli Futbol Takımı Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya kötü bir başlangıç yaptı. D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi. Bu mağlubiyet ile Türkiye ilk maç sonunda puan alamazken, Hırvatistan, tek maçlı grup maçları sisteminden dolayı çok avantajlı bir konuma geldi. Peki EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar? A Milli Futbol Takımı Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya kötü bir başlangıç yaptı. D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi. Bu mağlubiyet ile Türkiye ilk maç sonunda puan alamazken, Hırvatistan, tek maçlı grup maçları sisteminden dolayı çok avantajlı bir konuma geldi. Peki EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar? - En iyi 4 grup üçüncüsü uygulaması nedir? ​işte yanıtlarını ve  EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl çıkar?

BU TURNUVADA STATÜ DEĞİŞTİ

EURO 2016'da ilk kez uygulanmaya başlanan statü ile artık 24 takım mücadele ediyor.

Öyle ki, Ay-Yıldızlı ekibin İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarından alacağı toplam 6 puan gruptan çıkmasını sağlayabileceği gibi 4 ya da 3 gibi daha az puan da son 16'ya kalmamızı sağlayabilecek.

ÜÇÜNCÜ BİTİRİRSEK...

6 grupta 4'er takımın mücadele ettiği organizasyonda grup birincisi ve ikincilerinin yanı sıra en iyi 4 grup üçüncüsü de son 16'ya kalacak.

Türkiye - Hırvatistan maçının 1-0'lık skorla aleyhimize son bulması ise ihtimal hesaplarını şimdiden başlattı.

Türkiye grubunu 3. sırada bitirdiği takdirde, diğer 5 gruptaki iki üçüncüyü geçmek zorunda.

Bunun için o iki takımdan daha fazla puan toplaması ya da iş averaja kaldığında daha avantajlı olması gerekiyor.

MÜCADELE ŞART

Bu hesapların yapılabilmesi için de gruptaki ilk maçlar tamamlandıktan sonra diğer gruplardaki zayıf halkaların netleşmesi gerekiyor.

Ancak bir gerçek var ki Türkiye - İspanya ve Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçlarında Fatih Terim ve öğrencilerinin çok daha iyi bir futbolla mücadele etmesi gerekiyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...