Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
3 saat 22 dakika önce

Şarj cihazı kullandığınızda bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz

Prof. Dr. Fırat Kaçar, evlerde yaygınlaşan elektrikli ve elektronik cihazların güvenli kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Orijinal batarya ve şarj cihazlarının kullanılmasının patlama ve yangın riskini azalttığını vurgulayan Kaçar, gece cihazları şarjda bırakmamanın en güvenli yöntem olduğunu belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 19 dakika önce

Kredi ile araba alanlara kötü sürpriz: Volkswagen arabalara el koydu, sonra büyük bedel ödedi

Kredi ile araba almak, pek çok vatandaşın kullandığı bir yöntem. Bazı kullanıcılar çektikleri krediyi sorunsuz bir şekilde ödeyebilse de bazıları kimi zaman maddi zorluklar nedeniyle ödemekte güçlük çekebiliyor. Alman devi Volkswagen, krediyle araç alan zor durumdaki müşterilerinin borçlarını ödeyememesi üzerine, araçlarını haber vermeden geri aldı.
 - Yeni ambargo devreye giriyor
5 saat 45 dakika önce

ABD'nin Çin korkusu! Yapay zeka yasağı devreye giriyor

ABD, Çin'e yapılacak yapay zeka, yarı iletkenler, mikroelektronik ve kuantum teknolojilerine yönelik Amerikan yatırımlarını kısıtlayan yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Buna göre ABD'li yatırımcılar, Çin'deki askeri gelişmelere katkıda bulunamayacak.
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 10 dakika önce

Robotaksi etkinliği Elon Musk'un başını büyük derde soktu! Mahkemeye başvuru yapıldı

Elon Musk, Tesla'nın Robotaksi ve Optimus robotlarını tanıttığı "We, Robot" etkinliğinde Blade Runner 2049 filminden esinlenen yapay zeka ile oluşturulmuş görüntüler kullanmakla suçlanıyor. Yapımcı Alcon Entertainment, görüntülerin izinsiz kullanıldığını ve telif hakkı ihlali yapıldığını iddia ederek Musk'ı dava etti.
 - 76 milyar doları kasaya koydular
6 saat 40 dakika önce

Paradan para kazanmak bu olsa gerek! 76 milyar doları kasaya koydular

Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 2024'te servetlerini en çok artıran teknoloji liderleri oldu. Huang'ın serveti 76,5 milyar dolar artarken, Zuckerberg'in serveti 76 milyar dolar yükseldi.
 - Kaldırılacağı tarih belli oldu
6 saat 59 dakika önce

10 yıllık dönem sona eriyor! Google'dan radikal karar: Popüler özellik kaldırılıyor

Teknoloji ve Arama devi Google, bazen yeni özellikler getirirken bazen de mevcut özelliklerini kaldırıyor. Şimdi de kaldırılan işlevlere bir yenisi daha eklendi. İlk olarak 2014 yılında kullanıma sunulan "site içi arama kutusu" 21 Kasım itibarıyla tarihin tozlu raflarında yerini alacak.
Teknoloji - Teknoloji
7 saat 36 dakika önce

Depresyon tedavisi, yeni yöntemle kolaylaşacak: Bu kulaklık, ruh sağlığınızı iyileştiriyor

Depresyon, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 280 milyondan fazla insanı etkileyen büyük bir ruh sağlığı problemi. Bu sorunla mücadelede, etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi yöntemleri kullanılsa da tedavilerin sonuçları kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Yeni geliştirilen bir kulaklık ise evde depresyon tedavisi için umut vaat ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
8 saat 29 dakika önce

Düşman tanklarının korkulu rüyası! Roketsan Pusu, 8 kilometreye kadar koruma sağlayacak

Roketsan, SAHA EXPO 2024 öncesinde düzenlediği basın toplantısında, yeni savunma teknolojilerini tanıttı. Firma, yüksek manevra kabiliyetine sahip antitank sistemi "Roketsan Pusu", 25 kilometre menzilli LG-155 Lazer Güdümlü Topçu Mühimmatı ve lazer güdümlü tanksavar füze sistemi L-OMTAS'ı sergiledi.
 - Civciv bu kez yumurtadan çıkmadı!
10 saat 16 dakika önce

Civciv bu kez yumurtadan çıkmadı! Japon bilim insanları bunu da yaptı

Japonya'da bir grup araştırmacı, sıra dışı bir yöntemle bir tavuk embriyosunu yumurta olmadan geliştirdi. 21. günde sağlıklı civcivler dünyaya geldi
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2024 - 13:45

Türk SİHA'ları daha uzağı vuracak! Yerli mühimmat GÖKKURT ilk kez görücüye çıkıyor

Türk SİHA'larının daha uzak hedefleri vurması için geliştirilen yerli mühimmat ilk kez görücüye çıkıyor. GÖKKURT Akıllı Mühimmat Ailesi (GAM), SAHA EXPO 2024'te yerini alıyor. Mühimmatın özellikleri modern savaş alanında çözüm olacak. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
21 Ekim 2024 - 07:09

Organ naklinde devrim olabilecek araştırma: Uzayda yetiştirilip Dünya'ya getirilecek

Bilim insanları karaciğer nakli çalışmalarını dönüştürebilecek bir hamleyle uzayda organ yetiştirip bunları Dünya'ya geri getirmeyi umuyor. Bu teknikle organ nakli alanında devrim oluşturabileceği düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2024 - 16:51

Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik kalkınması için dev bütçe: AR-GE faaliyetlerine ayrılan pay belli oldu

Türkiye, 2025 bütçesinde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Programı çerçevesinde 63,5 milyar TL pay ayırdı. Bütçe, 2026'da 71,7 milyar TL'ye, 2027'de ise 79 milyar TL'ye çıkarılacak.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2024 - 16:16

Yapay zeka sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor: OpenAI'dan ayrılan Mira Murati'den yeni adım!

OpenAI'ın eski Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Mira Murati, şirketten ayrılmasının ardından yeni bir yapay zeka girişimi kurmak için çalışmalara başladı. Murati, girişimi için 100 milyon doların üzerinde fon toplamayı hedefliyor. Peki Murati'nin amacı ne?
 - Savaş ortamında dengeleri değiştirecek!
20 Ekim 2024 - 15:26

Türk mühendisler geliştirdi! Geleceğin savaş robotları SAHA'da: "Savaş ortamının Tesla'sı geliyor"

Türk savunma sanayii, SAHA EXPO 2024'te insanlı ve insansız araçların yanı sıra robotik sistemleri tanıtmaya hazırlanıyor. AATG Holding bünyesindeki TS Tech, otonom kabiliyete sahip, hem insanlı hem insansız kullanılabilen çok hafif taktik tekerlekli araç ailesini sergileyecek.
 - Çıkış tarihi ve tasarımı belli oldu
20 Ekim 2024 - 13:52

En ucuz iPhone! iPhone SE 4 maketleri sızdırıldı: Tasarım değişikliği doğrulandı

Apple'ın uygun fiyatlı iPhone SE serisinin yeni modelleri olan iPhone SE 4 ve SE 4 Plus'ın maket görselleri ortaya çıktı. 2025'in ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen bu modeller, serinin en büyük ekranı olan 6,1 inç ekranla donatıldı. Ayrıca maketler, tasarımdaki önemli değişiklikleri de ortaya çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2024 - 11:43

Dünyanın en zenginlerinden Elon Musk para saçmaya başladı: Her gün çekilişle 1 kişiye 1 milyon dolar verecek

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerde Donald Trump'ı destekleyen Elon Musk, bunu da yaptı. Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Musk, her gün çekilişle 1 milyon dolar verecek. 
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2024 - 11:26

Türkiye'deki İHA sayısı belli oldu! Bakanlık sayıyı açıkladı

2024 yılının ilk 9 ayında İHA (dron) sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artarak 68 bin 647’ye ulaştı. İHA pilot ehliyeti bulunan kişi sayısı ise 1 milyon 536 bin 993'e çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Ekim 2024 - 11:16

One UI güncellemesi, Samsung telefonlardaki bazı özellikleri Smart TV'lere getirdi

Samsung, 2024 Geliştirici Konferansı'nda duyurduğu gibi One UI arayüz güncellemesini akıllı TV'lerine hızla getirmeye başladı. Tizen 8.0 tabanlı bu güncelleme, 2023 model Samsung TV'ler için sunuldu. Samsung TV One UI güncellemesi ile gelen yenilikler.
 - Bilim insanları, sırrını çözdü
20 Ekim 2024 - 10:35

Kedilerin en dar alanlardan geçmesinin sırrı çözüldü! Bilim insanları ispatladı

Macaristan'daki Eötvös Loránd Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kedilerin en dar alanlardan bile geçerken gösterdikleri esnekliğin arkasında yatan sebebi açıkladı. Bu yetenekleri nedeniyle hayvanseverler, "kediler sıvı gibi hareket ediyor" benzetmesi yapıyor. Görünüşe göre kediler gerçekten de sıvı.
 - Bu 5 uygulamayı telefonunuzdan kaldırın
20 Ekim 2024 - 09:26

Banka hesaplarınızı hortumlayan 5 Android uygulaması: Telefonunuzdan hemen silin

Google Play Store'da yer alan ve bankacılık bilgilerinizi çalan 5 tehlikeli uygulama tespit edildi. Bu uygulamalar telefonunuzu tamamen kontrol edebiliyor ve banka hesaplarınıza erişerek paranızı çalabiliyor. İşte telefonunuzdan hemen silmeniz gereken uygulamalar.
Sona Git