Tgrt Haber
Dünya - Dünya
4 saat 5 dakika önce

Japon araştırmacılardan ilginç tespit: Kediler kelimeleri görüntülerle bağdaştırabiliyor

Kedilerin, herhangi bir ödül veya yönlendirme olmadan kelimelerle görüntüleri ilişkilendirebildiği tespit edildi. Daha önceki çalışmalar, kedilerin isimlerine tepki verdiğini ve tanıdıkları kişilerin fotoğraflarını isimleriyle eşleştirebildiğini göstermişti.
 - Arap Birliği Gazze için bir araya geliyor
5 saat 36 dakika önce

Arap Birliği'nden Gazze kararı: Soykırımın durdurulması için acil toplanacak

Arap Birliği, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik soykırımını durdurmak amacıyla bugün daimi temsilciler düzeyinde acil bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.
Dünya - Dünya
7 saat 45 dakika önce

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı alarm veriyor: 21 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın güneyindeki Edo eyaletinde Lassa ateşi salgını nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Edo eyaleti sağlık yetkilisi Dr. Joseph Okoeguale, Lassa ateşi salgınının eyaletin çeşitli bölgelerine yayıldığını ve toplamda 240 vakanın tespit edildiğini belirtti.
 - Hamas'tan dikkat çeken karar!
8 saat 36 dakika önce

Yahya Sinvar’ın ardından yeni lider merak ediliyordu! Hamas’ın nasıl yönetileceği belli oldu

İsrail tarafından katledilen Yahya Sinvar'ın ardından Hamas'ın nasıl yönetileceği ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinvar'ın yerine yeni bir lider atanmayacağı belirtildi. Hamas'ın mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar'ın başkenti Doha merkezli bir idari komite tarafından yönetileceği iddia edildi.
Dünya - Dünya
10 saat 55 dakika önce

One Direction üyesi Liam Payne'in ölüme götüren süreç belli oldu: Otopside dikkat çeken detay

One Direction grubunun eski üyelerinden Liam Payne ölümüyle hayranlarını hüzne boğdu. Kaldığı otelde balkondan düşerek ölen Liam Payne'in otopsisi ortaya çıktı. Payne'in ölüme götüren yasaklı madde ortaya çıktı.
 - Kuzeye göç dalgası sürüyor
12 saat 4 dakika önce

İsrail güneye ilerliyor! İlk kez Beyrut'ta 20 noktayı birden vurdular

İsrail Beyrut'un güney bölgelerini bombalamaya başladı. Savaş uçakları Beyrut'un el-Avzai bölgesini ilk kez bombaladı. Askeri güçlerin 20 noktayı birden vurduğu belirtildi.
 - İsrail üçüncü kez bütçeyi aşacak!
15 saat 32 dakika önce

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının günlük maliyeti açıklandı! 

İsrail'in bir seneyi akşındır Orta Doğu'da devam ettirdiği katliamın faturası ortaya çıktı. İsrail medyası, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının günlük maliyetinin 500 milyon şekele (133 milyon dolar) çıktığı açıkladı. İsrail Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin üçüncü kez bütçeyi aşacaklarını belirtti.
 - Korkunç kazada 4 kişi öldü
18 saat 54 dakika önce

Helikopter radyo kulesine çarptı! Korkunç kazada 4 kişi öldü

ABD'nin Teksas eyaletinde bir helikopter, radyo kulesine çarparak düştü. Kazada 1'i çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Kule ise yıkıldı. 
Dünya - Dünya
19 saat 33 dakika önce

Yaşlı kadın ormanda eşinin cansız bedeninin yanında bulundu! Köpeği sayesinde hayatta kaldı

ABD'nin Maine eyaletinde ormanda yürüyüşe çıkan yaşlı çift, yollarını kaybetti. 72 yaşındaki kadın, bulunduğunda eşi hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadın ise yanlarındaki köpeği sayesinde hayatta kalmış.
 - İtalyan sörfçünün trajik ölümü
20 saat 37 dakika önce

Kılıç balığı sudan zıpladı göğsüne saplandı! İtalyan sörfçünün trajik ölümü

İtalyan sörfçü Giulia Manfrini, Endonezya'nın Batı Sumatra kıyılarında sörf yaparken trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Manfrini, sörf yaparken kılıç balığı, sudan zıplayıp göğsüne bıçak gibi saplandı. 36 yaşındaki kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Dünya - Dünya
21 saat 7 dakika önce

Avustralya Meclisi'nde Kral Charles'a şok tepki! Benim Kralım değilsin

Kral Charles, ülkedeki resmi ziyaretlerinin ikinci gününde Avustralya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmayı tamamladıktan hemen sonra Aborjin kökenli bağımsız bir senatörün "Sen benim kralım değilsin" şeklindeki karşılaştı.
 - ''Yavaş yavaş boğuluyordum...''
22 saat 59 dakika önce

Aşırı su içtiği için nöbet geçirdi, ölümden döndü: Yavaş yavaş boğuluyordum

Avustralya'nın Queensland şehrinde yaşayan 41 yaşındaki Nina Munro, çok su içtiği için neredeyse ölüyordu. Nina, suyun kendisini 'yavaş yavaş boğduğunu' geç fark etti. Hastaneye kaldırıldığında ortaya çıkan gerçekler herkesi şaşırttı. 
 - Gıda, ilaç, yakıt sıkıntısı...
23 saat 28 dakika önce

Küba'nın karanlığına Oscar Tropik Fırtınası eklendi: Gıda, ilaç, yakıt sıkıntısı patlak verdi

Küba'da milyonlarca kişinin elektriksizliğine bir de Oscar Tropik Fırtınası eklendi. Antonio Guiteras Elektrik Santrali'ndeki arıza günlerdir giderilemezken halk bir de fırtınayla mücadele ediyor. 
Dünya - Dünya
23 saat 59 dakika önce

Binlerce Kuzey Koreli Ukrayna'ya karşı savaşmak için Rusya'da! Görüntüler ortaya çıktı

Ukrayna makamları, 11 bin Kuzey Koreli piyadenin Rusya'nın doğusunda eğitim gördüğüne dair bir video yayımladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiğini doğrulayamadığını bildirdi. 
 - Tüylü toplara uzmanlardan açıklama geldi
21 Ekim 2024 - 10:53

Kum dolarları sahile vurdu! Tüylü toplara uzmanlardan açıklama geldi

Avustralya'daki Casuarina Plajı'nda yürüyüş yapan bir kadın, binlerce 'tüylü top' ile karşılaştı. Toplardan biri eline alıp baktığında yaralanan kadın bu cisimlerin ne olduğunun peşine düştüğünde sahili 'kum dolarlarının' kapladığını öğrendi. 
Dünya - Dünya
21 Ekim 2024 - 10:23

SMDK Başkanı Hadi el-Bahra'dan Suriye'deki duruma dair önemli açıklamalar

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, Tel Abyad’da gerçekleştirilen SMDK 73. Genel Kurul toplantısının ikinci gününde, üyelere siyasi bir sunum gerçekleştirdi.
Dünya - Dünya
21 Ekim 2024 - 09:58

Vahşi ayı saldırısı zannettiler gerçek otopsiyle ortaya çıktı!

ABD'nin Montana eyaletinde bir çadırda bulunan 35 yaşındaki Dustin Mitchell Kjersem bir çadırda ölü bulundu. Polis, ilk olarak Kjersem'in bi ayı saldırısında öldüğünü düşünse de olayın bir cinayet olduğuna dair şüpheler arttı. 
 - Beyrut'a hava saldırısına füzelerle karşılık!
21 Ekim 2024 - 09:23

Son dakika | Beyrut'a hava saldırısına füzelerle karşılık! İsrail'in skandal talepleri ortalığı karıştırdı

Son dakika haberi... İsrail ve Lübnan Hizbullah'ı arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. İsrail, Beyrut'a hava saldırılarını sürdürürken Hizbullah füzelerle misilleme yaptı. İsrail'e ait bir İHA'nın ise düşürüldüğü bildirildi. İsrail, ABD'ye 2 skandal talebini iletti. Taleplerin ikisi de BMGK kararına aykırı. ABD'li yetkililer de taleplerin Lübnan'ın egemenliğini zedeleyecek yönde olduğunu belirtti. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler... 
Dünya - Dünya
21 Ekim 2024 - 07:52

Soykırım komutanı Ehsan Daqsa Gazze'de öldürüldü! İsrail ordusu duyurdu

İsrail ordusu, Gazze'deki soykırımın en önemli sorumlularından biri olan 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın bölgenin kuzeyindeki çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.
 - Trump hamburgercide çalıştı
21 Ekim 2024 - 05:39

Trump'tan rakibi Harris'e gönderme! Hamburgercide patates kızartıp sattı

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, gençlik yıllarında bir fast food restoran zincirinde çalıştığını söyleyen Demokrat rakibi Kamala Harris'e inanmadığını belirterek, gittiği restoranda patates kızartması yapıp, müşterilere servis etti. "Tüm hayatım boyunca bunu yapmak istemişimdir" diyen Trump, Kamala'dan daha fazla çalıştığını söyleyerek göndermede bulundu.
Sona Git