Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 33 dakika önce

Mars'ta ürküten keşif: İnsan yüzlü kaya görüldü!

NASA'nın Perseverance keşif aracı tarafından Mars'ta çekilen bir görüntü, insan yüzüne benzeyen bir kaya formasyonunu ortaya çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 30 dakika önce

Erişim engeli getirilen Discord için beklenmedik gelişme

Discord, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla geçtiğimiz hafta Türkiye'de erişime engellendi ve şimdi de iPhone kullanıcıları için App Store'dan kaldırıldı. Discord'un neden App Store'dan kaldırıldığına dair resmi bir açıklama ise yapılmadı. Peki Discord neden engellendi? Discord erişim engeli ne zaman kalkacak?
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 57 dakika önce

HyperOS 2.0 güncellemesini alacak Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri belli oldu

Teknoloji devi Xiaomi, HyperOS'un yeni sürümünü kullanıma sunmaya başladı. Android 14-15 üzerine kurulan HyperOS 2.0 güncellemesi, çok sayıda Xiaomi, Redmi ve POCO modellerine gelecek. Peki HyperOS 2.0 özellikleri ve güncellemeyi alacak cihazlar hangileri?
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 33 dakika önce

Yatakta telefon kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Uzmanlar, tehlikeyi açıkladı

Eğer akıllı telefonunuzu yatağınızda kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Uzmanlar, cep telefonlarının tuvalet kapaklarından daha kirli olduğunu ve yatakta kullanıldığında bakterilerin hızla çoğalıp sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Özellikle bir tehlike var ki, öğrendiğinizde telefonunuzdan bile soğuyabilirsiniz.
 - Yapay zeka, bu görüntülerle cevap verdi
21 saat 26 dakika önce

Yapay zeka, Mısır piramitlerinin inşasını canlandırdı: İşte ortaya çıkan görüntüler

Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Bu sorunun cevabıyla ilgili tartışmalar günümüzde devam ederken, yapay zekadan çarpıcı bir video geldi. Metinden video üreten bir uygulamaya Mısır piramitlerinin nasıl inşa edildiğine dair video oluşturma komutu verildiğinde ortaya bu görüntüler çıktı.
 - Navigasyonlara dikkat!
21 saat 45 dakika önce

Güneş en aktif dönemine girdi: Navigasyonlar bozulabilir

NASA, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) ve Uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli'nden yetkililer, Salı günü yaptıkları açıklamada, Güneş'in mevcut döngüsünde maksimum aktivite seviyesine ulaştığını duyurdu. Güneş aktivitelerinin iletişim ve navigasyon sistemlerinde de kesintilere yol açabileceği söyleniyor.
 - Süper Ay nerede ve ne zaman izlenir?
22 saat 13 dakika önce

En büyük ve en parlak Süper Ay geldi çattı! Süper Ay nerede ve ne zaman görülür?

2024 yılının en büyük ve en parlak Süper Ay olayı, 17 Ekim tarihinde Ay'ın Dünya'ya en yakın noktaya (perigee) gelmesiyle gerçekleşmeye başladı. Ay'ın her zamankinden daha büyük ve parlak göründüğü bu gök olayı, dünyanın birçok yerinden görülebilecek. Peki Süper Ay Türkiye'de nerede ve nasıl izlenir?
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 50 dakika önce

Apple Watch, Kovid-19 belirtilerini tahmin ediyor! Komplo teorileri ortaya atıldı

Apple Watch yeni sağlık takip uygulaması Vitals, kullanıcıların vücutlarındaki anormallikleri tespit ederek hastalanmadan günler önce uyarı veriyor. Yeni watchOS 11 ile gelen bu özelliğin Kovid-19 ve grip gibi hastalık belirtilerini dahi tespit ettiği iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 33 dakika önce

İptal edilen Apple elektrikli otomobili hakkında yeni bilgi ortaya çıktı: Çinli dev ile anlaşmış

Teknoloji devi Apple, 2014'ten beri elektrikli otomobil modelini geliştiriyordu. Şirket, tamamen otonom bir otomobili üretmekteki zorluklar nedeniyle projeyi iptal etti. Bu olaydan aylar sonra, Apple'ın otomobili Çinli dev bir otomotiv üreticisiyle beraber geliştirdiği ortaya çıktı.
 - Kullanıcılardan tepki! "Ne anlamı kaldı?"
17 Ekim 2024 - 11:58

Artık hiçbir anlamı kalmadı! X'in kişi engelleme özelliği eskisi gibi olmayacak

X (Twitter) platformu, bugün yaptığı resmi bir duyuruyla engelleme özelliğini değiştireceğini açıkladı. Şu ana kadar kullanıcılar, paylaşımlarını engelledikleri kişilerden gizleyebiliyordu. Bu durum, kullanıcıların "engellemenin hiçbir anlamı kalmadı" şeklinde tepki gösterdiği bir güncellemeyle değişti.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ekim 2024 - 11:36

Ay'a ilk kez bir kadın gidecek! NASA, Artemis III görevi için yeni uzay kıyafetlerini tanıttı

NASA, 2026 yılında Artemis III programı kapsamında Ay'a inecek astronotlar için Axiom Space ve Prada ile iş birliği yaparak yeni uzay kıyafetlerini tanıttı. Kıyafetler, Ay'ın güney kutbundaki zorlu şartlara dayanacak şekilde tasarlandı. Görev kapsamında Ay'a ilk kez bir kadın ayak basacak.
Teknoloji - Teknoloji
17 Ekim 2024 - 10:48

Yapay zeka için nükleer enerji seferberliği: Üç büyük teknoloji devi, anlaşma yaptı

Amazon, yapay zekanın geliştirildiği veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Energy Northwest, Dominion Energy ve X-energy ile nükleer enerji anlaşmaları yaptı. Benzer bir adımı Google ve Amazon da atmıştı. Peki bu anlaşmalar ile ne amaçlanıyor?
 - Koyu moddaki değişim dikkat çekti
17 Ekim 2024 - 10:11

WhatsApp tasarımı sil baştan: Koyu mod değişiyor, artık 'simsiyah' olacak

WhatsApp, Android beta sürümünde daha siyah ve mavi tonlar içeren yeni bir koyu tema rengi seçeneği sundu. Son yayınlanan güncellemeyle arayüz rengi değişirken, mesaj balonları ve sohbet arka planı da koyulaştırıldı. Peki bu güncelleme nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
17 Ekim 2024 - 09:24

Karabük Üniversitesi, güneş panellerini temizleyen yerli robot geliştirdi

Karabük Üniversitesi, güneş panellerinde kirlilikten kaynaklanan üretim kayıplarını önlemek amacıyla yüzde 95 yerlilik oranına sahip bir temizleme robotu geliştirdi. Robot, panel yüzeylerini düzenli ve etkili bir şekilde temizleyerek enerji üretim verimliliğini artırmayı hedefliyor.
 - Gerekçesi herkesi şoke etti!
17 Ekim 2024 - 08:52

Meta, Instagram ve WhatsApp'ta işten çıkarmalara başladı

Meta, Instagram ve WhatsApp gibi popüler platformlar da dahil olmak üzere bazı bölümlerde çalışanlarını işten çıkarmaya başladı.
 - Uzmanlar yeni hamle için uyardı
17 Ekim 2024 - 08:43

Google ve Apple’ın dev anlaşması tehlikede!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın iPhone’lardaki varsayılan arama motoru olma anlaşmasını “çok büyük olasılıkla” engelleyecek. Jefferies'in yaptığı bu öngörü, Apple’ın hisse değerlerinin %11’e kadar düşebileceği tahminini de beraberinde getirdi.
 - Cep telefonlarında kullanılacak!
17 Ekim 2024 - 08:41

Dünyanın en pahalı maddesi: Cep telefonlarında kullanılacak

Oxford Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, teknolojinin geleceğini kökünden değiştirebilecek bir madde geliştirdi.
 - Bunları öğrenince düşünceleriniz değişecek!
16 Ekim 2024 - 18:10

Yüksek zekanın bedeli de var! Sadece zeki insanların yaşadığı 5 sorun

Yüksek zekaya sahip bireyler, zeki olmanın genellikle avantajlı görüldüğü algısının aksine günlük hayatta önemli zorluklarla karşılaşabiliyor. Psikologlar, zeki kabul edilen kişilerin yaşadığı 5 önemli sorunu sıraladı. İşte öğrenince çok şaşıracağınız bilgiler.
Teknoloji - Teknoloji
16 Ekim 2024 - 17:19

Elon Musk'tan Tesla Semi açıklaması: Türkiye satışı için beklentiler arttı

Elon Musk, Tesla Semi'nin Avrupa pazarına açılacağını ve Berlin Gigafactory'de üretilebileceğini açıkladı. Elektrikli kamyonun satışı ABD pazarıyla sınırlı olmayacak. Peki Tesla Semi, Türkiye'ye de gelecek mi?
 - Yeni güncelleme Instagram'ı çökertti!
16 Ekim 2024 - 16:27

Android 15 yüklü cihazlarda Instagram donma sorunu yaşanıyor! Çözüm çok basit

Uzun zamandır beklenen Android 15 güncellemesi, Google Pixel cihazları için dağıtıma çıktı. Fakat güncelleme, çok büyük bir sorunla geldi. Yeni sürümü yükleyen bazı kullanıcılar, Instagram donma sorunu yaşadıklarını bildirdi. Bu hatanın çözümü ise çok basit.
Sona Git