Tgrt Haber

15 yıl aradan sonra küme düştüler

26 May 2014 18:51
15 yıl aradan sonra küme düştüler

İskoçya Premier Ligi'nin güçlü takımlarından olan, hatta bu sezon Avrupa Ligi'ne de katılan Hibernian play-off'ta şok bir yenilgi alarak küme düştü. Yeşil-Beyazlılar'ın 15 yıllık Premier Lig macerası da sona erdi.

Ligi sondan ikinci sırada tamamlayan Hibernian, play-off'ta 1. Lig'i ikinci sırada tamamlayan Hamilton Academical'la karşılaştı. Deplasmandaki ilk maçı 2-0 kazanan Hibernian'ın rahat bir şekilde Premier Lig'de kalacağı düşünülüyordu ancak Easter Park'taki rövanşta şok bir golle öne geçen Hamilton 90+'da bir gol daha bulup maçı uzatmaya taşıdı. 30 dakikalık uzatmada sonuç değişmezken rakibine penaltılarda 4-3 yenilen Hibernian 15 yıl aradan sonra küme düştü. Hamilton ise üç sezon aradan sonra en üst lige yükseldi. Kırmızı-Beyazlılar, 1. Lig'i şampiyon tamamlayan FC Dundee'yle birlikte gelecek sezon Premier Lig'de mücadele edecek. Öte yandan Hibernian Yönetimi ve teknik heyeti kulüp sitesinde bir açıklama yaparak taraftarlardan özür dilediler. Edinburgh ekibinde sözleşmesi sona eren 14 oyuncu da kulüpten ayrıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...