Tgrt Haber

3 canlı bomba için alarm!

21 Mart 2016 10:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:43
3 canlı bomba için alarm!

Emniyet ve istihbarat birimleri, DAEŞ üyesi 3 teröristin sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini tespit etti.

Saldırının ardından canlı bombanın tespitine yönelik DNA için 4 aileden kan örneği alındı. DAEŞ militanları olan ve güvenlik güçleri tarafından aranan Savaş Yıldız, Ömer Deniz Dündar, Muhammed Zana Alkan'ın aileleri dışında, hakkında 'kayıp' ilanı bulunan ve olay yerinde olduğundan şüphelenilen Mehmet Öztürk'ün ailesinden de kan örneği alındı.
Saldırının sonrası gündeme gelen ilk isim DAEŞ militanı Savaş Yıldız oldu. Yıldız, istihbaratın aranan terör üyeleri listesinde canlı bomba olarak yeralıyor. DNA testinin ardından ise teröristin Mehmet Öztürk olduğu ise kesinleşti. Bu arada emniyet ve istihbarat birimleri, DAEŞ üyesi 3 teröristin sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini tespit etti. 
Canlı bomba saldırısı için talimat aldıkları ileri sürülen 3 teröristin 'Ebu Cihad' kod adlı Savaş Yıldız dışında 'Mervan' kod adlı Hacı Ali Durmaz ile 'Muhammed Ali' Yunus Durmaz olduğu kaydedildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...