Tgrt Haber

A Milli Takım'ın yeni kaptanı belli oldu

28 Mart 2022 19:49 - Güncelleme : 28 Mart 2022 20:41
A Milli Takım'ın yeni kaptanı belli oldu

Son dakika spor haberi: Burak Yılmaz'ın Ay-Yıldızlı formaya veda etmesinin ardından milli takımda kaptanlık pazubandı el değiştiriyor. A Milli Takım'da Burak Yılmaz'ın ayrılığının ardından İtalya ile oynanacak maçla birlikte yeni kaptan Hakan Çalhanoğlu oldu.

Dünya Kupası elemeleri play-off turu yarı finalinde deplasmanda Portekiz'e dramatik bir sonla 3-1 mağlup olunan maçta, penaltı vuruşunu kaçıran Burak Yılmaz, A Milli Takım'ı bıraktığını açıklamıştı. Yılmaz'ın ardından yeni kaptanın kim olacağı merak edilirken, belirsizlik son buldu. Burak Yılmaz sonrası A Milli Takım'ın yeni kaptanı Hakan Çalhanoğlu oldu.

"GÖREV ARTIK BENİM ÜSTÜMDE"

A Milli Futbol Takımı ile İtalya milli takımı arasında oynanacak özel karşılaşma öncesinde, A Milli Futbol Takımının teknik direktörü Stefan Kuntz ve milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu karşılaşmanın oynanacağı Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Burak Yılmaz'ın milli takımı bırakmasıyla kaptanlığa yükselmesi hakkında açıklamalarda bulunan Çalhanoğlu, "Kaptanlık sorumluluğunun farkındayım. 2013'ten beri bu takımdayım. Zaman çabuk geçiyor. Emre ağabey, Arda ağabey ve son olarak Burak ağabeyin taşıdığı görev artık benim üstümde. Konya halkı bize hep iyi gelmiştir. Fransa ve İzlanda gibi önemli zaferler elde etmiştik. İnşallah yarın da iyi bir maç sergileriz." dedi.

A Milli Takım'ın yeni kaptanı belli oldu

"BURAK AĞABEY BU TAKIM İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİ"

Çalhanoğlu, bir gazetecinin Portekiz mağlubiyetinin takımdaki yansımasını sorması üzerine, şöyle konuştu: "Maçtan sonra soyunma odasına girdiğimizde çok sakindik, herkes çok üzgündü. İnanın Burak abinin üzüntüsünü kimse hissedemez. O kadar emek göstermiş ve güzel işler yapmış takım için. Bu takım için çok hizmet etti. Bize her zaman sahip çıktı. Buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sağlık. O benim için çok yürekli bir insan. Sonuçta hayat devam ediyor ve önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. Yapacak bir yok. İkinci yarı geri dönmek için o mücadeleyi gösterdik ama başaramadık. İtalya'da bir golle elendi. Şu an iki ülke de gerçekten aynı üzüntüyü yaşıyor."

"SİSTEMDEN MEMNUNUM"

Portekiz maçı performansı, diziliş ve oyun kurgusuna yönelik soruya Çalhanoğlu, şöyle cevap verdi:

"Kendi kulübümde de 3'lü savunma sisteminde oynuyoruz. Gayet memnunum. Artık biz de bu sistemde oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sonuçta Avrupa genelinde herkes üçlü defans oynuyor. Tabii ki ara sıra sahada bu problem yaşayabiliriz. Çünkü sonuçta bir kaliteli takıma karşı oynadığınız zaman zorlanabilirsiniz. İkinci yarıda Portekiz'e karşı iyi bir maç sergilediğimizi düşünüyorum. Şansımızı da bulduk ama maalesef olmadı. Daha çok zamanımız var ve çok çalışmamız gerekiyor."

Çalhanoğlu, oyun sistemine ilişkin A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile görüş alışverişinde bulunmadığını kaydederek, "Bu hocanın kararı ve bunu takip etmek zorundayız. Sadece bakış açımı söylemeye çalıştım. Çünkü üçlü sistemde oynadığım için çok memnunum. Sadece ben değil Merih de aynı sistemde oynuyor." diye konuştu.

"YARIN İYİ BİR MAÇ OLACAK"

İtalya ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin de Çalhanoğlu, şunları kaydetti: "İtalya'nın oyun sistemi her zaman çok hoşuma gitmiştir. Taktiğe önem veren, kaliteli oyunculara sahip bir takım. Onlara her zaman saygım sonsuzdur. Yarın iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Tabii ki birçok oyuncusu gelmeyebilir ama diğerleri de çok kaliteli. Kulübümle alakalı da döndüğümde tabii ki oraya odaklanmam gerekiyor. Şampiyonluk için oynuyoruz. Önümüzde çok önemli maçlar var. Her biri final maçı gibi ve 3 puanı almak istiyoruz. Herkes yukarıya çok yakın. Milan, lider ve bizim de bir maçımız eksik. İnşallah döndüğüm de galibiyetlerle liderliği elde ederiz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...