Tgrt Haber

Ajax-Feyenoord maçında 'deprem' gerginliği! Orkun'dan Tadic'e tepki

20 Mart 2023 14:23 - Güncelleme : 20 Mart 2023 14:37
Ajax-Feyenoord maçında 'deprem' gerginliği! Orkun'dan Tadic'e tepki

Hollanda Ligi'nde Ajax'ın evinde lider Feyenoord'a 3-2 yenildiği karşılaşmaya, konuk ekibin kaptanı milli futbolcu Orkun Kökçü, ev sahibi kaptanı Tadic arasındaki gerginlik damga vurdu. Orkun, Türkiye'deki depremzedelere yardım kampanyası için hazırlanan pazubendi takmayı reddeden Sırp futbolcunun elini sıkmadı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma ve  on binlerce insanımızı kaybetmemize neden olan depremlerin ardından Türkiye​'de adeta seferberlik ilan edilmişti. Yurt içinden ve yurt dışından birçok kişi, kurum ve kuruluş da Türkiye'ya yardım elini uzatırken spor dünyası da yaşananlara seyirci kalmamıştı.

SADECE TADIC TAKMAMIŞTI

Bu doğrultuda Galatasaray​'ın ve Hollanda futbolunun efsane ismi Wesley Sneijder ile Türk arkadaşı Tarık Divarcı, Hollanda Futbol Federasyonu ile görüşerek, Türkiye'deki depremzedelere yardım konusunda farkındalık yaratmak için özel tasarlanmış bir pazubend fikrini hayata geçirmişti. Federasyonu'nun onay vermesinin ardından, başta Türk yıldızlar Orkun Kökçü ve Burak Yılmaz olmak üzere Eredivisie'deki tüm takım kaptanları bu pazubendi takarak maçlara çıkmıştı. Ancak sadece Ajax'ın kaptanı Dusan Tadic kampanyaya iştirak etmeyerek pazubendi takmamıştı.

Ajax-Feyenoord maçında 'deprem' gerginliği! Orkun'dan Tadic'e tepki

Tadiç'in bu tavrı Türk futbolseverlerin tepkisini çekerken, dün Hollanda Ligi'nin zirve mücedelesinde lider Feyenoord, takipçisi  Ajax'a konuk olurken maça Orkun Kökçü ile Dusan Tadic arasındaki gerginlik damga vurdu. Feyenoord kaptanı Kökçü maç öncesi seremonisinde hakemin gerçekleştirdiği hava atışında bir araya geldi. Hava atışının ardından hakemlerle tokalaşan Orkun, Tadic'i görmezden geldi ve onunla tokalaşmadı. Canlı yayınlanan bu anlar, Hollanda basınının da dikkatinden kaçmadı.

ORKUN'DAN GALİBİYET SÖZLERİ

Öte yandan deplasmanda Ajax'ı 3-2 mağlup eden Feyenoord'da kaptan Orkun Kökçü mücadelenin ardından rakiplerine gönderme yaptı. 22 yaşındaki oyuncu, "Sürekli en iyi olduklarını söylemelerinden bıktım. Laf değil, icraat... İşte Feyenoord bu!" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...