Tgrt Haber

Son dakika! Arda Turan futbolu bıraktığını açıkladı

12 Eylül 2022 15:18 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 16:59
Son dakika! Arda Turan futbolu bıraktığını açıkladı

Son dakika haberi: Bir dönem Atletico Madrid ve Barcelona'da oynayan ve son olarak Galatasaray forması giyen 35 yaşındaki futbolcu Arda Turan, futbolu bıraktığını açıkladı. YouTube'dan video paylaşan Turan, "Artık kramponları asma vakti ' dedi.

Bir dönem Atletico Madrid​ ve Barcelona​'da oynayan ve son olarak Galatasaray​ forması giyen 35 yaşındaki milli futbolcu Arda Turan​, futbol​ kariyerine noktayı koydu. Çevrim içi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube üzerinden bir video paylaşan Turan, vedasını buradan duyurdu.

"SİZE BİR SIR VEREREK BAŞLAMAK İSTİYORUM"

Arda Turan yayımadığı klibinde şu ifadelere yer verdi:

''Size bir sır vererek başlamak istiyorum. Belli inanmayacaksınız ama ben çok iyi bir frikikçiydim. Bunu bu zamana kadar da kimseden duymamış olmanız normal. Ancak benim hikayem böyle başladı.

''KRAMPONLARI ASMA VAKTİ''

Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek...''

BONSERVİS BEDELİYLE REKOR KIRDI

2011 yılında Galatasaray'dan, Atletico Madrid'e 13 milyon euro karşılığında transfer olan Arda Turan, tam 4 yıl boyunca İspanyol ekibinin formasını giydi. 2015 yılında 34 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olan milli oyuncu, bir Türk oyuncuya ödenen en yüksek bonservis bedeliyle rekor kırdı.

ARDA TURAN'IN KARİYERİ

  • Kariyerine Bayrampaşa Altıntepsi'de başlayan Arda Turan; Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir formaları giydi. 2011 yılında 13 milyon Euro'ya Atletico'ya transfer olan yıldız orta saha 2015'te ise 34 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'nın yolunu tuttu.
  • Kariyeri başarılarla dolu olan Arda Turan, 2007-2008 yılında Galatasaray'la ilk şampiyonluğunu kazandı. Deneyimli oyuncu, Atletico Madrid'te ise La Liga şampiyonluğu, UEFA Avrupa Ligi Kupası, Süper Kupa kazandı ve Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen takımın en büyük yıldızlarından oldu.
  • Barcelona kariyerinde Messi, Neymar ve Iniestalı kadroda yer olan Arda Turan ilk sezonunda İspanya La Liga ve Kral Kupası'nı kazandı. Barcelona kariyerinde 55 maça çıkan milli futbolcu, 55 maçta 15 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...