Tgrt Haber

Aslan, Paşa’ya ‘Zaha’yı dar etti!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 21:39 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 22:01
Aslan, Paşa’ya ‘Zaha’yı dar etti!

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa’yı Wilfried Zaha’nın 33 ve 51’inci dakikada attığı gollerle mağlup etti.

Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih deplasmanına gidecek olan Galatasaray​, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Kasımpaşa’yı konuk etti.

İlk yarıyı Wilfried Zaha’nın 33. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapatan sarı-kırmızılılar, 51’inci dakikada yine Fildişi Sahilli golcüsünün fileleri havalandırmasıyla farkı ikiye çıkardı. Cimbom’un ikinci golüne Kasımpaşa’nın hızlı cevabı 54’te Kenneth Omeruo’yla gelse de maçta başka gol olmadı ve Galatasaray, Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti.

MUSLERA SAKATLANDI

RAMS Park’ta oynanan karşılaşmanın 57. dakikasında Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera​ sakatlandı. Deneyimli kaleci, 59. dakikada yerini bu sezon henüz resmi bir maçta forma giymeyen Günay Güvenç’e bıraktı. Muslera, sahayı terk ederken taraftarın yoğun desteğini aldı.

OKAN BURUK’TAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa​'yı konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımın ligde geçen hafta Çaykur Rizespor'u 1-0 yendiği maçta görev alan oyunculardan Angelino, Kerem Demirbay ve Dries Mertens yedeğe çekildi.

Kasımpaşa karşılaşmasında bu futbolcuların yerlerine Victor Nelsson, Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech forma giydi.

Galatasaray, Kasımpaşa maçına Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Toreirra, Kaan Ayhan, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha​ ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde ise Angelino, Kerem Demirbay ve Dries Mertens'in yanı sıra Günay Güvenç, Tete, Halil Dervişoğlu, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş ve Cedric Bakambu oturdu.

NELSSON 9; ZIYECH 7 MAÇ SONRA İLK 11’DE

Galatasaray'da savunma oyuncusu Victor Nelsson 9, orta sahada görev alan Hakim Ziyech ise 7 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı.

Danimarkalı futbolcu Nelsson, son olarak ligin 4. haftasındaki Yılport Samsunspor maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Okan Buruk​, sonraki 6 lig ve 3 UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında Nelsson'u ilk 11'de tercih etmedi.

Faslı futbolcu Hakim Ziyech ise son olarak ligin 5. haftasındaki RAMS Başakşehir maçında ilk 11'de forma giydi. Ziyech, sakatlık ve kadro tercihi nedenleriyle sonraki 5 lig ve 2 UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ilk 11'de görev yapmadı.

ABDÜLKERİM SOL BEK OYNADI

Galatasaray'da stoper Abdülkerim Bardakcı, Kasımpaşa maçında sol bekte görevlendirildi.

Sol bekler Angelino ve Kazımcan Karataş'ı yedek bırakan teknik direktör Okan Buruk, bu bölgede Abdülkerim Bardakcı'ya formayı verdi.

Bu sezon Abdülkerim Bardakcı'yı zaman zaman maç içlerinde sol beke kaydıran Okan Buruk, 29 yaşındaki futbolcuyu ilk kez bir müsabakada bu bölgede başlattı.

NDOMBELE KADRODA YER ALMADI

Galatasaray'da Tanguy Ndombele sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Okan Buruk, maçtan önce yaptığı açıklamada Ndombele'nin yakın zamanda takıma katılacağını bildirdi.

TRİBÜNLERDEN İSRAİL’E TEPKİ; FİLİSTİN’E DESTEK

Galatasaraylı taraftarlar maçtan önce yaptıkları tezahüratlarla İsrail'e tepki gösterirken, Filistin'e destek verdi.

"Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük." şeklinde tezahürat yapan taraftarlar, tribünlerde üzerinde İngilizce "İnsanlık Gazze'de vicdanını yitirdi", "Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır", "Özgür Filistin", "Bırakın Gazze'de bebekler yaşasın" yazılarının bulunduğu pankartlar açtı.

MAÇ ÖZETİ

10. dakikada ilk tehlike Kasımpaşa kalesinde yaşandı. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında sol kanatta topla buluşan Zaha, ceza sahasına girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

14. dakikada kaleci Gianniotis'in uzun gönderdiği top orta sahada Fall'da kaldı. Kaleye hareketlenen bu futbolcu, ceza yayı üzerinde 2 rakibinden sıyrılıp yerden vurdu ancak kaleci Muslera bu pozisyonda gole izin vermedi.

28. dakikada soldan ceza sahasına giren Zaha'nın yerden ortasında boşta kalan topu Icardi tamamladı. Defanstan dönen top Kerem'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla üstten kornere gitti.

31. dakikada Kasımpaşa etkili geldi. Fall'ın pasında soldan ceza sahasına giren Ben Ouannes son çizgiye inip kale sahasının önüne kesti. Bu noktaya hareketlenen Ngoy'un yerden vuruşundu Muslera uzanarak topu kontrol etti.

33. dakikada Galatasaray öne geçti. Kasımpaşa yarı sahasında Gomis'ten topu kapan Zaha, ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0.

38. dakikada sağ kanatta topla buluşan Kaan Ayhan, yerden ortasında meşin yuvarlağı Icardi'yle buluşturdu. Bu futbolcunun kale sahası önü sağ çaprazından sert şutunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...