Tgrt Haber

Avrupa'da ilk kez kaybeden Fenerbahçe'ye  17'lik teselli! İlk maçında ışıldadı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 06:54 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 07:13
Avrupa'da ilk kez kaybeden Fenerbahçe'ye  17'lik teselli! İlk maçında ışıldadı

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Ludogorets'e 2-0 kaybetse de 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek'i kazandı. Takımda en yüksek pas isabetine ulaşan genç yıldız gelecek için umut verdi.

Hafta sonu Trabzonspor​'a evinde 3-2 yenilerek Süper Lig​'de bu sezon ilk yenilgisini alan Fenerbahçe​, Avrupa​'da da namağlup ünvanını kaybetti.

Hafta sonu Trabzonspor'a evinde 3-2 yenilerek Süper Lig'de bu sezon ilk yenilgisini alan Fenerbahçe, Avrupa'da da namağlup ünvanını kaybetti.

Bulgar temsilcisi Ludogorets​'e deplasmanda 2-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, bir üst turu garantileme şansını kaybederek üzüntü yaşadı. Ancak gecenin tesellisi  17 yaşındaki Yusuf Akçiçek'in ortaya koyduğu performans oldu.

SAKATLARI ARATMADI

Savunma hattında sakat futbolcular Alexander Djiku ve Rodrigo Becao'nun yokluğunda teknik direktör İsmail Kartal'ın güvenerek ilk 11'de şans verdiği 2006 doğumlu oyuncu, Fenerbahçe formasını ilk kez resmi bir maçta terletirken performansıyla parmak ısırttı. 
Akçiçek, yüzde 82'lik oranla karşılaşmanın en fazla isabetli pas veren oyuncusu oldu. Bunun yanında girdiği 8 hava topu mücadelesinin 5'ini kazanan Yusuf, 5 kez sahipsiz top kazanırken 3 kez de tehlikeli atak savuşturdu.

Diğer yandan Yusuf, bu sezon Konferans Ligi'nde Ayyoub Bouaddi'nin (16 yaş 3 gün) ardından bir maça ilk 11'de başlayan en genç oyuncu oldu.

TURNUVANIN EN GENÇ İKİNCİ OYUNCUSU

Diğer yandan Yusuf, bu sezon Konferans Ligi'nde Ayyoub Bouaddi'nin (16 yaş 3 gün) ardından bir maça ilk 11'de başlayan en genç oyuncu oldu.

17 yaşındaki oyuncu için sosyal medyada da çok sayıda olumlu yorum yapılırken Yusuf Akçiçek'e bir övgü de hocasbı İsmail Kartal'dan geldi. Deneyimli çalıştırıcı, "Yusuf sezon başından beri ara ara antrenmanlara geliyordu. Böylesine zorlu bir maçta şans verdik. Ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. Hataları olsa da 17 yaşında bir evladımız. Güzel bir performans sergiledi. Kendisini tebrik ederim" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...