Tgrt Haber

Aykut Kocaman’dan Ali Koç'a çarpıcı sözler: "Samimi bulmuyorum"

20 Haziran 2023 21:04 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 22:30
Aykut Kocaman’dan Ali Koç'a çarpıcı sözler: "Samimi bulmuyorum"

Bir dönem Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev yapan Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın başkanı Ali Koç ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe​'nin eski teknik direktörü  Aykut Kocaman​, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sports Digitale'e konuşan Kocaman, sarı-lacivertli takımın başkanı Ali Koç​ hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Aykut Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde:

Ersun Yanal​ hakkında verilen karar hakkında konuşan Aykut Kocaman, "Trabzonspor’la bir kupa maçı öncesi Ersun Yanal'ın görevine son verildi. Bunu deklare ettikten 3-5 gün sonra rica ederek kupa maçına çıkar mısın demek benim futbol hayatımda gördüğüm en saçma kararlardan bir tanesiydi" dedi.

ARDA GÜLER​ YORUMU

Genç yıldız Arda Güler hakkında konuşan Kocaman, "Gelecek sene Arda Güler'in etrafına takım dizayn edilmesi gerekir diye düşünüyorum" sözlerini kullandı.

ALİ KOÇ SÖZLERİ: "SAMİMİ BULMUYORUM"

Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışına değinen Aykut Kocaman, "Röportajımız, Fenerbahçe'nin teknik direktör aradığı bir döneme denk geldi. Ben bu denklemin içinde asla olmadım ve olmayacağım." sözlerini sarf etti.

Ali Koç'un verdiği karar hakkında konuşan Kocaman, "Ali Koç'un, Aykut Kocaman'ı göndermek hataydı sözlerini samimi bulmuyorum. Bu 5 senede yüzlerce ismin adı geçti, bir tek benim adım geçmedi. Bir hata olarak görülüyorsa bunun düzeltilmesi lazımdı. Bu yüzden samimi bulmuyorum." dedi.

"KIRGINLIĞIM VAR"

Futbolcular hakkında konuşan teknik adam, "Elimde bir değnek olsa ilk yapacağım iş zihinsel yapıyı onarmak olur. Bu takıma alınan oyuncuların hiçbiri belirli bir seviyenin altında olamaz. Yanılma payı olabilir ama 2/10 olur bu oran. Esas problem verim almada olur" ifadelerini kullandı.

Kırgın olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, "2017/18 sezonundan dolayı bir kırgınlığım var. Spesifik olarak taraftara değil ama genel olarak döneme ait kırgınlığım var" sözlerini kullandı.

1 SÜPER LİG 3 TÜRKİYE KUPASI KAZANDI

Kariyerinde Fenerbahçe, Konyaspor, Başakşehir, Ankaraspor, Malatyaspor ve İstanbulspor'u çalıştıran Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile 1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası zaferi kazanmıştı. Kocaman son kupa zaferini ise Konyaspor ile Türkiye Kupası'nda yaşamıştı.

Son çalıştırdığı Başakşehir ile 29 maça çıkan ve 2 Ekim 2021 günü görevinden ayrılan Aykut Kocaman, bu 29 maçı 1.14 puan ortalamasıyla tamamlamıştı.

LİGDE ŞAMPİYONLUK, AVRUPA'DA YARI FİNAL

Başarılı teknik adam Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile müthiş bir seri yakalayıp 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'u averajla geçip lig şampiyonu olmuştu.

Kocaman Avrupa'da ise 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde C grubundan çıkmayı başarmış, play-off turunda Bate Borisov'u elemişti. Daha sonra sırasıyla Viktoria Plzen ve Lazio'yu saf dışı bırakan Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, yarı final görmüştü.

Deplasmanda oynanan mücadelede sarı-lacivertliler elenmişti. Ayrıca da İstanbul devine uzun bir aradan sonra Türkiye Kupası zaferini getiren Kocaman, camiada unutulmaz bir isim olarak hafızalarda yer edinmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...