Tgrt Haber

Barcelona'da bir veda daha! Efsane kadronun son temsilcisiydi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 15:15 - Güncelleme : 10 May 2023 16:19
Barcelona'da bir veda daha! Efsane kadronun son temsilcisiydi

Barcelona'nın Avrupa futbolunda yaklaşık 10 yıla damga vuran efsane kadrosunun önemli yapı taşlarından biri daha Katalan devinden ayrılıyor. Konuya ilişkin resmi açıklama geldi. 

Dünya futboluna 2000'li yılların ortalarından itibaren yaklaşık 10 yıl boyunca damga vuran efsane Barcelona​ kadrosundan bir isim daha yol ayrımına geldi. Katalan devi, emektar isimlerinden Sergio Busquets'in takımdan sezon sonunda ayrılacağını resmen  duyurdu.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1656224007006429184

Gelişme kulüpten yapılan açıklamada, "Bir Barça efsanesi veda ediyor" ifadeleri ile ilan edildi. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Busquets, uzun zamandır bu ayrılığı düşüyordu ve  Lionel Messi​, Xavi, Iniesta gibi birçok yıldızla birlikte forma giydiği 15 sezonun ardından, tüm takım arkadaşlarının kulüpten ayrılmasıyla birlikte kendisinin de zamanının geldiğini belirterek külup yönetiminden izin istedi .

Barcelona'da bir veda daha! Efsane kadronun son temsilcisiydi

XAVİ KALMASINI İSTEDİ AMA...

Sergio Busquets'in teknik direktör Xavi Hernandez​'in planlarının temelinde yer aldığı vurgulanırken başarılı teknik adam, ayrılık kararına karşı çıkarak Busquets'in devam etmesi için onu ikna etmeye çalışmıştı.

Bunun yanında sezon sonu sözleşmesi bitecek Busquets ise kulübün yaptığı teklifi düşük buldu. Kulüpten ayrılma kararını verirken en önemli şey para olmasa da yapılan teklif İspanyol yıldızın kalması için yeterli olmadı.

Barcelona'da bir veda daha! Efsane kadronun son temsilcisiydi

719 MAÇTA ÇIKTI, 31 KUPA KALDIDRDI

Sergio Busquets, Barcelona​ kariyerinde 719 resmi maça çıktı. Bu mücadelelerde 18 gol atıp 45 asist kaydetti. İspanyol yıldız Barcelona​ ile birlikte, 8 LaLiga şampiyonluğu, 7 İspanyol Kral Kupası şampiyonluğu, 7 İspanyol Süper Kupası şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupası ve 3 kez FIFA kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu kazandı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...