Tgrt Haber

Bir zamanlar rakiptiler! Kim Min-Jae, Marcao'yu 8'e katladı!

16 Haziran 2023 12:26 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 12:51
Bir zamanlar rakiptiler! Kim Min-Jae, Marcao'yu 8'e katladı!

Napoli'deki çıkışıyla İtalya'da yılın savunmacısı seçilen Fenerbahçe'nin eski yıldızı Kim Min-Jae ve Avrupa devlerini peşine taktı. Güney Koreli stoper, Türkiye'de forma giyerken kıyaslandığı eski Galatasaraylı Marcao'yu da piyasa değerinde tam 8'e katladı!

Avrupa'da futbol sezonu sona ererken tüm takımlar yeni sezonun kadro planlamasına gözünü çevirdi. Yaz tranfser döneminin en dikkat çekici isimlerinden biri ise kuşkusuz Kim Min-Jae​.

BAYERN PEŞİNE DÜŞTÜ

2021-2022 sezonunda Fenerbahçe​'de forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, ardından 18 milyon euroya Napoli​'ye transfer olmuş ve İtalyan ekibinin Serie A'da 33 yıl aradan sonra elde ettiği şampiyonlukta başrol oynamıştı. Güney Koreli stoper etkileyici sezon performansıyla böylece Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına girmeyi başardı. Premier Lig ekibi Manchester United​'dan sonra Bayern Münih​ ile de adı anılan Min-Jae için Alman devinin 60 milyon sterlinlik "serbest kalma" bedelini gözden çıkardığı iddia edildi.

Bir zamanlar rakiptiler! Kim Min-Jae, Marcao'yu 8'e katladı!

MARCAO İÇİN İŞLER İYİ GİTMEDİ

Kim Min-Jae cephesinde yaşanan bu gelişmeler, bir yandan da akıllara Galatasaray'ın eski yıldızı Marcao'yu getirdi. Min-Jae Fenerbahçe için oynarken aynı dönemde Sarı-Kırmızılı formayı terleten ve o dönemde sık sık Güney Koreli mevkidaşı ile kıyaslanan Marcao, sonrasında İspanyol kulübü Sevilla'nın yolunu tutmuştu. Ancak burada işler istediği gibi gitmeyen Brezilyalı stoper, forma istikrarı yakalayamazken, inişli çıkışlı performansıyla sıkça eleştirildi.

Bir zamanlar rakiptiler! Kim Min-Jae, Marcao'yu 8'e katladı!

Kim Min-Jae ve Marcao'nun bu kariyer grafikleri da doğal olarak piyasa değerlerine yansıdı. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi "Transfermarkt'"n son güncellediği verilere göre, Kim Min-Jae 60 milyon euroluk piyasa değeriyle Marcao'ya tam 8 kat fark attı. Eski Galatasaraylı yıldızın mevcut değerlemesi ise siteye göre şu an 7,5 milyon euro bandında. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...