Tgrt Haber

Canlı bomba hakkında yeni bilgiler

07 Ocak 2015 09:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:43
Canlı bomba hakkında yeni bilgiler

Dün kendini patlatarak bombalı saldırı düzenleyen canlı bomba Elif Sultan Kalsen'le ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Elif Sultan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Elif Sultan Kalsen ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu  saldırının ardından “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti. Ablası da kendini yakmıştı. Canlı bomba Elif Sultan Kalsen’in ablası Fidan Kalsen’in de 19 Aralık 2000 yılında cezaevlerine yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için Çanakkale Cezaevi’nde kendisini yaktığı ve yanarak öldüğü ortaya çıktı.
'Canlı Bomba değilim' demiş
Saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C'li Elif Sultan Kalsen (sağdaki), 2012'de Sultangazi Polis Merkezi'nde polis memuru Bülent Özkan'ın şehit olduğu saldırının ardından aranan 9 canlı bombadan biri olarak lanse edilmişti. Kalsen, daha sonra basın açıklamasıyla bu iddiayı yalanlamış; “Canlı bomba değilim” demişti

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...