Tgrt Haber

Chelsea, eski oyuncularına ırkçılık nedeniyle tazminat ödeyecek

07 Şubat 2022 18:22
Chelsea, eski oyuncularına ırkçılık nedeniyle tazminat ödeme kararı aldı.

İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Chelsea, kulüp içinde ırkçı içerikli alaya maruz kaldığı gerekçesiyle 4 eski oyuncusuna tazminat ödeme kararı aldı.

Chelsea, eski oyuncularına ırkçılık nedeniyle tazminat ödeme kararı aldı.

Chelsea'den yapılan açıklamada, taraflar arasında varılan anlaşmanın ardından ırkçılık içerikli alaya maruz kalan eski futbolculara maddi tazminat ödeneceği, olayın yüksek mahkemeye gitmeden avukatlar aracılığıyla çözülmesi nedeniyle yönetimin memnuniyet duyduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, bu olayların başlangıcı, 1990'lı yıllara dayanıyor. Takımda 1995 yılında futbolcu, 2000 yılında ise geçici teknik direktör olarak görev alan Graham Rix ile kulübün teknik ekibinde çeşitli görevlerde 27 yıl boyunca çalışan Gwyn Williams'ın, bu olayların baş sorumluları olduğu öne sürülüyor.

Chelsea'nin, ırkçılığa maruz kalan adı açıklanmayan oyuncuların her birine, 6 haneli bir tazminat ödemeyi kabul ettiği iddia ediliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...