Tgrt Haber

Devler Ligi'nde son çeyrek finalistler Napoli ve Real Madrid

16 Mart 2023 09:45 - Güncelleme : 16 Mart 2023 09:56
Devler Ligi'nde son çeyrek finalistler Napoli ve Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda dün akşam oynanan karşılaşmalarla birlikte çeyrek finalistler belli oldu. Real Madrid ve Napoli çeyrek final biletini kapan son takımlar oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi​'nde Son 16 Turu heyecanı dün akşam oynanan karşılaşmalarla son buldu.

NAPOLİ​ TARİHİNDE İLK KEZ ÇEYREK FİNALDE

Eintracht Frankfurt deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetle rövanş maçına rahat çıkan Napoli, evinde rakibini 3-0 mağlup ederek toplamda 5-0'lık skorla çeyrek finalist olmayı başardı. Napoli'ye galibiyeti getiren golleri 45+2 ve 53. dakikalarda Victor Osimhen​ ile 64. dakikada penaltıdan Piotr Zielinski kaydetti.

Victor Osimhen'in attığı ilk gol ise çok konuşulacak türdendi. Matteo Politano'nun sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda topu ağlara gönderen Nijeryalı golcü, adete birkaç saniye havada asılı kaldı. 

Devler Ligi'nde son çeyrek finalistler Napoli ve Real Madrid

Napoli bu galibiyetle tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist olmayı başaırırken, 2006 yılından beri ilk kez devler liginde 3 İtalyan temsilcisi yer alacak.

REAL MADRID​'DEN SÜRPRİZE İZİN YOK

Geçtiğimiz sezonun iki finalisti son 16 turunda tekrar karşı karşıya gelirken ilk maçta Real Madrid şok bir skorla rakibini deplasmanda 5-2 mağlup etmiş ve ikinci maça büyük avantajla çıkmıştı. İkinci maçta Santiago Bernabeu'da sürprize izin vermeyen Real Madrid oyunun kontrolden çıkmasına izin vermeyerek Karim Benzema​'nın golüyle rakibini 1-0 yendi ve toplamda elde ettiği 6-2'lik skorla çeyrek final biletini kapmayı başardı. 

Devler Ligi'nde son çeyrek finalistler Napoli ve Real Madrid

Bu karşılaşmada da gollerine devam eden Benzema, Real Madrid tarihine adını kazımaya devam ediyor. Liverpool karşısında Eflatun beyazlı formayla Şampiyonlar Ligi'ndeki 129. maçına çıkan Fransız forvet, kulüp tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen 3. oyuncu olan Sergio Ramos'u bu alanda yakaladı.

Öte yandan Liverpool'da bu erken eleniş sonrası geçtiğimiz sezon finali kaybeden teknik direktör Jürgen Klopp'un yaptığı açıklamaları gündem oldu. İstanbul'da oynanacak finali işaret ederek, "Buraya geri döneceğimize inanıyorum. Harika bir takımım var ve gelecek sezon yine harika bir takımım olacak. Gelecek yıl final nerede? İstanbul'da! Liverpool taraftarlarına sesleniyorum. Otel rezervasyonlarınızı şimdiden yaptırın. Orada olacağız! Courtois üst düzey kurtarışlar yaptı ve ne yazık ki hakemin gol kararı birkaç santimetre aleyhimize oldu." diyen Alman hocanın takımı son 16 turunda elenmiş oldu.

Devler Ligi'nde son çeyrek finalistler Napoli ve Real Madrid

Bu iki maçın tamamlanmasının ardından Şampiyonlar Ligi,'nde çeyrek finalistler belli olmuş oldu. Real Madrid, Napoli, Bayern Münih, Benfica, Chelsea, Milan, Manchester City ve Inter, çeyrek final bileti kazanan takımlar oldu. Çeyrek final eşleşmeleri yarın yapılacak kurada belli olacak. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...