Tgrt Haber

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert sözler: "Proje başkan"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2024 13:33 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 13:34
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert sözler: "Proje başkan"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, imzalanan sponsorluk anlaşmasında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Özbek, Galatasaray'ın bir koalisyona karşı savaştığını söylerken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik de sert ifadeler kullandı.

Dursun Özbek düzenlenen sponsorluk​ anlaşmasında gündemdeki konulara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. TFF'nin istifa etmesi gerektiğini tekrarlayan Özbek, bir koalisyona karşı savaştıklarını söyledi. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç​ ile ilgili de gündem olacak ifadeler kullandı.

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"50 MİLYON EURO'LUK HEDEFİMİZİ GEÇTİK"

"Bizden önce ligde istenen başarı gelmemişti. Biz böyle bir takımı devraldık, ilk senemizde şampiyon olduk. Sponsorluklar da başarılarla birlikte paralel gidiyor. Geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz sponsorluk geliriyle bu sezonki çok farklı. Sponsorluk gelirimizde Galatasaray​ tarihindeki en büyük seviyeye ulaştık. 50 milyon Euro'luk hedefimizi de geçmiş bulunuyoruz.

Bankalar Birliği anlaşmasında faiz ve anapara ödemeleri başlandı. Bununla birlikte gelirlerimizin yüzde 50'si kesiliyor. Bunun için gelir hedefinin 2 katını elde etmek zorundasınız çünkü gelirinizin yarısı borca gidiyor.

"YAYIN İHALESİNDE RAKAMLAR YÜKSEK DEĞİL"

Naklen yayın gelirleri maalesef çok alt seviyede kaldı. 500 milyon dolarla yapılan anlaşma bugün 80 milyon dolar seviyesine kadar inmişti. Yeni yayın ihalesinde de rakamlar çok yüksek değil. Dolayısıyla sizin faaliyet dışında da bazı gelirlere ihtiyacınız var. Galatasaray bu konuda büyük başarı elde etmiştir.

"BU FEDERASYON TÜRK SPORUNA FAYDA GETİREMEMEZ"

Biz yeni seçilmiş federasyonun desteklenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Öyle bir dönemde bu ifadeyi kullandım ki zaten Kulüpler Birliği üyelerinin büyük çoğunluğu devam edilmesini istemiyordu. Son zamanda olaylar öyle bir seviyeye geldi ki bize göre bu federasyonun bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine vardık. Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek isimlerin gelmesini talep ettik. Bunun da arkasındayız.

"VAR'I YÖNETEN KİŞİLERDE TEREDDÜTLER VAR"

VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle beraber bazı tartışmaları bitirmesi hedefleniyordu. Bunda büyük ölçüde başarılı oldu ama hala VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını kastetmiyorum. Diğer maçlarda da büyük hatalar olduğu kanaatindeyim.

Daha önceki bildirimizde de biz artık bir yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Çünkü bu spekülasyonlar artık öyle seviyeye geldi ki hiçbir kulüp memnun değil. Onun için bu tartışmaların daha da büyümesini engellemek lazım. Bunun için de yenilenmeye ihtiyaç var.

"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"

"Şampiyon olmak istiyoruz. Beşinci yıldızı takmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki aylarda seçim polemiği gündemi etkilememeli. Bunu kaçamak bir cevap olarak değerlendirmeyin. Biz mermer kadar bir arada sağlam olarak bu sezonu götürmek durumundayız. Seçimin konuşulacağı tarih vardır, o zaman konuşuruz. Bu şampiyonluk yarışının etkilenmemesi lazım."

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert sözler:

"GALATASARAY BİR KOALİSYONA KARŞI SAVAŞIYOR"

"Galatasaray birçok cephede savaşıyor. Bir koalisyona karşı savaşıyor ve yarışmayı sürdürüyor. Bunu herkes biliyor. İsim açıklamaya gerek yok. Camiamın ve bütün Galatasaraylıların bunu görmesini istiyorum. Aynı ağabeylerimizin Çanakkale'de şehit düştüğü gibi... Galatasaray Yönetimi, koalisyonla mücadele ediyor."

"ICARDİ'NİN CEZASINI OTOBÜSTE ÖĞRENDİK"

"Mauro Icardi taktik çalışma yaptı. Takım buna göre hazırlandı. otobüste Icardi'nin ceza aldığını öğreniyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Değerli basın mensubu, böyle bir şey olabilir mi? Size de soruyorum. Icardi'nin ne yaptığından ziyade, tartışılması gereken bu kadar kısa sürede ceza verilir mi? Sen tedbirsiz sevk etmişsin! Icardi öyle mi yaptı, böyle mi yaptı, montaj mı? Bunları tartışarak ana konudan uzaklaştık. Icardi'ye verilen ceza haksız. Yakın tarihte para cezaları verildi, burada Icardi'ye ceza verildi. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz derken, bahsettiğimiz şey bu. Kimse merak etmesin, Galatasaray bu mücadeleden galip çıkacak. Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz savaş gibi... Galatasaray camiasıyla bütünleşmek zorundadır."

ALİ KOÇ SÖZLERİ: "PROJE BAŞKAN"

"Hacivat ile Karagöz gibi oyun sergileniyor. Perdeye her gün birisi çıkıyor, gerçek dışı konularla ilgili Galatasaray'a bir şey söylüyorlar, söylüyorlar ve aşağıya iniyorlar. Biz de benzer şeyleri söyleriz. Ancak tuzağa düşmemek lazım. Rakip takımın söylemleri, başkanları proje... Bu sözlerimi sürdürüyorum. Cinayet mahalline önce katil gelir. Google'a girin, bu sözlerime bakın. Google'da ananası, teşvik, şike, halı sahada dostluk maçları yazın, bakın karşınıza ne çıkıyor! Bunlar yokmuş gibi, sanki ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Karagöz ile Hacivat gibi bir şeyler söylüyor. Onlara bir ağabey tavsiyesi, boşuna uğraşmayın, içinde bulunduğunuz ateş üfleyerek sönmez. Bunu kafanıza yazın."

"YAŞANAN REZİLLİĞİ UNUTTURMAK İÇİN GALATASARAY'I GÜNDEME GETİRİYORLAR"

"Galatasaray'ın bütün yaptıklarıyla, Galatasaraylılardan daha çok Fenerbahçe yönetimi ilgili. Gerek trol hesapları, gerek kendi hesaplarından bunları gündeme getirme nedenleri Kasımpaşa maçıyla ilgili gündemi değiştirmek. Bunu basın mensupları fark etmeli. Galatasaray koalisyona karşı savaşıyor. Bunun etkilerini orada gördük. Koalisyonun içinde Galatasaray haricindeki futbol bileşenlerinin birçoğu var. Yaşanan rezilliği unutturmak için Galatasaray ile ilgili konuları gündeme getirmeye çalışıyorlar. Ne alakası var 1997'deki şampiyonluğun? O zaman tüm şampiyonlukları inceleyelim? O zaman neler ortaya çıkıyor. Bunun incelemesinde de Galatasaray en başarılı kulüp olarak öne çıkacaktır. İçinden cımbızlayarak 1997... 1908'de ne oldu? Böyle saçma bir şey olur mu? Herkes kendi önüne bakmalı."

"BU ATEŞ ÜFLEYEREK SÖNMEZ"

"Bizim için en önemli şey ülkemizin mutluluğu ve birliği. Rakiplerimize çağrı yapıyorum, saha içinde kalalım. Sürekli kaşıyarak bizi çekme çabanız kötü. Bunun sonuçları kötü olur. Google'da tarayın bakın! Toplumu gerecek şeyleri sürekli gündeme getiriyorlar. Bir defa daha söylüyorum, bu ateş üfleyerek sönmez. Herkes aklını başına alsın.".

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...