Tgrt Haber

İtalya futbolunun efsanesi Gianluca Vialli hayatını kaybetti

06 Ocak 2023 13:11 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 13:23
İtalya futbolunun efsanesi Gianluca Vialli hayatını kaybetti

İtalyan futbolunun efsane futbolcusu ve teknik direktörü 58 yaşındaki Gianluca Vialli, 5 yıldır mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düştü. Vialli en son Euro 2020 şampiyonu İtalya Milli Takımı’nda Roberto Mancini’nin yardımcılığını yaptı.

İtalya futbolun efsanevi ismi eski futbolcu ve teknik direktör Gianluca Vialli, 5 yıldır uzun pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Vialli panskreas kanserine yenik düştü ve 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Vialli, en son Euro 2020 şampiyonu İtalya Milli Takımı’nda Roberto Mancini’nin yardımcılığını yaptı.

Futbolculuk kariyerinde Sampdoria​, Juventus​ ve Chelsea gibi takımlarda forma giyen Vialli, teknik direktörlük kariyerinde Chelsea ile FA Cup, EFL Cup, UEFA Kupa Galipleri Kupası, FA Community Shield ve UEFA Süper Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 

GİANLUCA VİALLİ KİMDİR?

Gianluca Vialli 9 Temmuz 1964 yılında İtalya'da doğdu. Futbol​ kariyerine  1980 yılında İtalya'da Cremonese'de başladı. Vialli, 1992'de 12,5 milyon sterlinlik bir dünya rekoru karşılığında Juventus'a transfer oldu. Bu süre zarfında İtalya Kupası,Serie A, İtalya Süper Kupası , UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nı kazandı.

1996'da Vialli, Chelsea'ye katıldı ve sonraki sezon Chelsea menajeri oldu. 1998 yılında Chelsea'yle Kupa Galipleri Kupası'nı kazandığında aynı zamanda bunu başaran en genç teknik direktör oldu. Yirmi yıllık profesyonel futbol nkariyeri boyunca 500'den fazla maçta toplam 286 gol kaydetti. Vialli İtalya için 59 maça çıktı ve 16 gol attı

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...