Tgrt Haber

Erik ten Hag'dan hata itirafı: Galatasaray bizi cezalandırdı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 09:40 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 09:47
Erik ten Hag'dan hata itirafı: Galatasaray bizi cezalandırdı

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, Galatasaray'a 3-2 kaybettikleri maçın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Maçta yaptıkları hatalar nedeniyle Galatasaray tarafından cezalandırıldıklarını söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, takımının gruptan çıkma şansı hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

Galatasaray​, Şampiyonlar LigiA Grubu​'ndaki ikinci maçında dün akşam Manchester United​'ı deplasmanda 3-2 mağlup etti. Tarihe geçen zaferin ardından sarı kırmızılılar puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yükselirken, İngiliz devi ise puanla tanışamadığı grubun dibine demir atti.

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag​, Galatasaray'a mağlup oldukları karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Hollandalı teknik adam mağlubiyeti takım olarak hep birlikte üstlendiklerini belirterek, "Zihinsel olarak bu seviyede bu hataları yapmamalısınız. Yaparsanız böyle cezalandırılırsınız. Hepimiz bu işin içindeyiz ve birlikte daha fazlasını yapmalıyız" diye konuştu.

Takımın gelecek vaad eden forveti Rasmus Hojlund'un iki gol atmasıyla ilgili ise, "Rasmus'un iki harika golü için memnunuz ama maçı kazanamadık. Attığı goller yüzünden mutlu olabilir" sözlerini kullandı.

"ONANA İLE KONUŞACAĞIM"

Kaleci Onana ile konuşacağını söyleyen Erik ten Hag, "Daha çok oyuncuyla konuşmam gerekir. Ancak konuşmam gereken isimlerden biri de Andre Onana. Bunu yapacağım ve ona destek olacağım; çünkü o harika bir kaleci" dedi.

"GRUPTAN ÇIKMA KONUSUNDA POZİTİF KALACAĞIZ"

Gruptaki şanslarıyla ilgili olarak da Hag, "Her şey açık. Hala dört maçımız var ve Kopenhag ile iki maç oynayacağız. Her maç zor ancak ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Gruptaki beklentimizi biliyoruz ve pozitif kalmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK: AVRUPA FATİHİ GALATASARAY

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Galibiyetin Türk futbolu için oldukça önemli olduğunu söyleyen Buruk şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın sanırım Manchester United'a karşı ilk galibiyeti. Ben Başakşehir ile kazanmıştım. Oynadık, çekinmedik. Rakibimizle yakın verilere ulaştık. Manchester deplasmanında yapabileceğimizin en iyisi bu. İlk yarıda daha iyi işler yapabilirdik. Mutluyuz, gruptan çıkmak istiyoruz. Çok fazla sevinecek zaman yok, Antalyaspor maçı var. Çarşamba takım izinli, sonra lig için çalışmalara başlayacağız.

Rakibimize pozisyonlar verdik, biz de pozisyonlara girdik. Durmadık, rakibin kalesine çok fazla gittik. Penaltıyı atsak, 4'ü de bulabilirdik. Karşımızda gerçekten çok hızlı hareket edebilen bir takım vardı. Savunma arkası koşuları çok iyi. Son dakika atağa giderken top döndü, neredeyse pozisyon veriyorduk.

Deplasmanda Manchester United'ı yendik, 4 puanla ikinciyiz. Ana mutluluğumuz bir Türk takımımın, Old Trafford'da kazanması! Bu Türk futbolu için önemli. Avrupa Fatihi Galatasaray! Adı üstünde, uzun yıllar hep bunları yaptı. Geriye düştükten sonra Manchester United'ın oyunu ve skoru yukarı çıkmasından korku duyduk. Ancak oyunumuzu bozmadık. İki kere beraberliği yakaladık, penaltı kaçırdık. Rakibin 10 kişi kalması bizim için avantaj da oldu. 4'ü atabilirdik. Ama gol de yiyebilirdik. Maçın sonunda baktığımızda istediğimiz de oldu. 4. golü atıp maçı bitirebilirdik."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...