Tgrt Haber

EURO 2032'den Türkiye'ye dev gelir! Mehmet Büyükekşi açıkladı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 09:40 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 09:56
EURO 2032'den Türkiye'ye dev gelir! Mehmet Büyükekşi açıkladı

UEFA, EURO 2032'nin Türkiye-İtalya ortaklığında düzenleneceğini dün resmen duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tarihi kararla ilgili önemli ifadeler kullanırken Türkiye'nin EURO 2032'den elde edeceği geliri de açıkladı. İşte detaylar...

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olarak gösterilen Avrupa Futbol Şampiyonası​, 2032 yılında Türkiye​ ve İtalya'da düzenlenecek.

UEFA​ kararı dün resmen duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi​ de konuya dair "Cumhuriyetimizin ve TFF'nin 100. yılını Avrupa Futbol Şampiyonası ile taçlandırdık. Bu gurur hepimizin. Kutlu olsun. Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi futboldaki Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası." ifadelerini kullandı.

EKONOMİK VE KÜLTÜREL ETKİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032'nin Türkiye'ye sportif etkisinin yanı sıra ekonomik ve kültürel etkisinin de olacağını kaydetti.

Büyükekşi, "Bu büyük organizasyonu düzenlemek halkımızın misafirperverliğinin yanı sıra hayranlık uyandıran muhteşem doğal güzelliklerini ve tarihini tüm dünyaya sergilemek açısından yeni kapılar açacaktır" dedi.

EURO 2032, Türkiye-İtalya ortaklığında düzenlenecek.

"TURİZMİ CANLANDIRACAK"

Organizasyonun Türkiye'deki turizmi de canlandıracağını belirten Büyükekşi, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin ülkeye geleceğini ifade etti.

Mehmet Büyükekşi son olarak Türkiye'nin EURO 2032'den elde edeceği gelir ve ülkeye girecek olan toplam turist sayısına dair de tahminde bulundu.

2 MİLYON TURİST, 1 MİLYAR DOLAR GELİR

TFF Başkanı Büyükekşi, organizasyon süresince ülkeye 2 milyondan fazla turist geleceğini ve Türkiye'nin EURO 2032'de 1 milyar doların üzerinde gelir elde edeceğini söyledi.

"6 MİLYAR KİŞİ TELEVİZYONDAN TAKİP EDECEK"

Büyükekşi, "İki ülkeye 2 milyondan fazla seyirci gelmesi bekleniyor. Ayrıca 6 milyar kişinin bu turnuvayı televizyon başından takip etmesi bekleniyor. Bunun katacağı katma değer çok önemli. Belki 1 milyar Dolar'ın üstünde bir gelir sağlayacak ülkemize. Bu çok önemli" ifadelerini kullandı.

EURO 2016'DA 1.9 MİLYAR EURO CİRO

Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği yapan ülkeler arasında en yüksek ciroya ulaşan ülke Fransa oldu. Fransa, EURO 2016’dan 1.9 milyar Euro ciro elde etti.

12 Avrupa şehrinde ve pandemi düzenlemeleri nedeniyle seyirci sayısında azaltmaya gidilerek gerçekleştirilen EURO 2020, 1.8 milyar Euro gelir getirdi.

EURO 2032'den Türkiye'ye dev gelir! Mehmet Büyükekşi açıkladı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...