Tgrt Haber

Fenerbahçe Türkiye Kupası'na veda etti

08 Şubat 2022 21:45
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında Yukatel Kayserispor'a 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında Yukatel Kayserispor'a 1-0 yenilerek elendi. Kayserispor'a galibiyeti getiren gol 90+3. dakikada Ramazan Civelek'ten geldi. Kayserispor'da Uğur Demirok ilk yarının son dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atıldı ve sarı-kırmızılı takım ikinci yarıyı 10 kişi tamamladı.

GOLÜN SANTRASI YAPILMADI

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ağırladığı Yukatel Kayserispor'a 1-0 yenilerek elendi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan sarı-lacivertliler, topa sahip olmayı başarsa da istediği pozisyonları bulamadı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Kayserisporlu futbolcu Uğur Demirok'un ilk yarının son dakikasında direkt kırmızı kart görmesi sonrası ikinci yarıya avantajlı başlayan Fenerbahçe, oyunu rakip kaleye yıksa da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Konuk ekip, maçın son dakikasında kazanılan serbest vuruşta Ramazan Civelek'in topu ağlara göndermesiyle, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Son saniyede gelen golün ardından hakem Arda Kardeşler, santra yaptırmadan müsabakayı bitirdi.

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe, kupaya da son 16 turunda veda etmekten kurtulamadı.

BERİSHA'YA TEPKİ!

Fenerbahçeli taraftarlar, forvet oyuncusu Mergim Berisha'ya tepki gösterdi.

Maç içerisinde uygun fırsatlar yakalayan ancak bunları değerlendiremeyen Berisha, müsait bir pozisyonda topa çok kötü vurunca, taraftarlar golcü ismi protesto etti.

"ALİ KOÇ İSTİFA" SESLERİ YÜKSELDİ

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın son düdüğüyle beraber başkan Ali Koç aleyhinde tezahüratlarda bulundu.

Karşılaşmanın tamamlanmasının ardından toplu şekilde "Ali Koç istifa" şeklinde tezahüratlarda bulunan taraftarlar, Kayserisporlu futbolcuları ise alkışladı.

KIRMIZI KART VAR İLE GELDİ

Fenerbahçe ile Yukatel Kayserispor arasında oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı oyuncu Uğur Demirok, VAR'ın uyarısı sonucunda kırmızı kart gördü.

İlk yarının son bölümünde 45+1. dakikada Fenerbahçe'den Ozan Tufan, ceza sahasına girerken Uğur Demirok'un sert müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler, faule hükmedip sarı kartını çıkardı ancak VAR, Kardeşler'i pozisyonu tekrar izlemesi için uyardı.

Bunun üzerine pozisyonu izleyen Arda Kardeşler, 45+3. dakikada Uğur Demirok'u direkt kırmızı kartla cezalandırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

20. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Osayi Samuel’in rakiplerini geçerek ceza sahası içine girip çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bilal Bayazit’ta kaldı.

39. dakikada ceza sahası dışından Carlos Mane’nin vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı şekilde dışarıya gitti.

40. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafından Mert Hakan Yandaş’ın ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Mergim Berisha’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

45+1. dakikada Ozan Tufan rakiplerini geçerek ceza sahası içine girerek Uğur Demirok'un müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Arda Kardeşler ilk olarak Uğur'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen Arda Kardeşler, Uğur Demirok'a direkt kırmızı kart göstererek oyundan attı.

İlk yarı golsüz eşitlikle geçildi.

72. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın uzaktan sert vuruşunda yan kale direğine çarpan top oyun alanına döndü.

90+4. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ramazan Civelek'in şutunda, barajda Berisha'ya çarpan top ağlara gitti: 0-1.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan konuk ekip, adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

FENERBAHÇE'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Yukatel Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçına göre ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Medipol Başakşehir maçında ilk 11'e sürdüğü Jose Sosa ve Dimitris Pelkas'ı yedek soyundururken, bu isimlerin yanı sıra sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci'yi de oynatamadı.

Kartal, Sosa'nın yerine Ozan Tufan'ı, İrfan Can Kahveci'nin yerine Mert Hakan Yandaş'ı ve Dimitris Pelkas'ın yerine de Enner Valencia'yı ilk 11'de görevlendirdi.

İsmail Kartal, Kayserispor karşısında kalede Berke Özer'i oynatırken, savunma dörtlüsünü Nazım Sangare, Kim Min-jae, Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu.

Orta sahaya Ozan Tufan, Miguel Crespo ve Mert Hakan Yandaş'ı süren Kartal, kenarlarda ise Bright Osayi-Samuel ile Enner Valencia'yı oynattı. Tecrübeli çalıştırıcı, forvet hattında ise Mergim Berisha'ya şans tanıdı.

Fenerbahçe'de Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Jose Sosa, Diego Rossi, Dimitris Pelkas, Serdar Dursun, Arda Güler, Marcel Tisserand, Çağtay Kurukalıp ve Burak Kapacak ise İsmail Kartal'dan şans bekledi.

KADRODA 6 EKSİK

Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor karşısında 6 oyuncusundan yararlanamadı.
 Sarı-lacivertlilerde Altay Bayındır, Filip Novak, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc ve Mesut Özil, kadroda yer almadı.

MERT HAKAN 5 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Mert Hakan Yandaş, 5 maç sonra ilk 11'de şans buldu.
 27 yaşındaki futbolcu, ligde son olarak Adana Demirspor karşısında ilk 11'de oynamıştı.

Söz konusu maçın ardından sakatlanan Mert Hakan, Fraport TAV Antalyaspor, Altay ve Demir Grup Sivasspor maçlarında yer alamamıştı.
 Deneyimli orta saha, ligde son maçta Medipol Başakşehir'e karşı ise son bölümde oyuna girmişti.

ARDA GÜLER KADRODA

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, uzun bir sürenin ardından kadroya dahil edildi.
 Yaşadığı uzun süreli sakatlık döneminde takımdan uzak kalan Arda, Kayserispor maçında yeniden kadroya alındı.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Fenerbahçe taraftarları, Yukatel Kayserispor maçına ilgi göstermedi.
 Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada az sayıda taraftar takımına destek verdi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...