Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin Dzeko'su var! Durdurulamıyor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
18 Eylül 2023 10:46 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 11:10
Fenerbahçe'nin Dzeko'su var! Durdurulamıyor

Fenerbahçe'nin sezon başında İtalyan devi Inter'den kadrosuna kattığı 37 yaşındaki Bosnalı golcü Edin Dzeko, Süper Lig'e fırtına gibi girdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde renklerine bağladığı Edin Dzeko​, Süper Lig​ macerasına harika başladı.

37 yaşındaki golcü futbolcu, Inter​ ile İstanbul’da Şampiyonlar Ligi Finali’ne çıktıktan birkaç ay sonra sarı-lacivertli takıma imza atmıştı.

Edin Dzeko, Fenerbahçe​ kariyerine ilk maçında Zimbru karşısında 1 gol attı, 2 asist yaparak başlamıştı. 37 yaşındaki forvet dün de Antalyaspor​ karşısında takımını sırtladı.

GALİBİYETİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

İlk yarının son dakikasında sahneye çıkan Edin Dzeko, arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla takımına beraberliği getirerek soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidilmesini sağladı ve galibiyetin fitilini ateşledi.

37 yaşındaki yıldız golcü, 56. dakikada ise İrfan Can Kahveci’nin Fenerbahçe’yi öne geçiren golünde asisti yapan isim oldu.

8 MAÇTA 11 GOLE KATKI SAĞLADI

Sarı-lacivertliler, ligde ilk 4 haftada 8 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Edin Dzeko, bu gollerin 6’sında pay sahibi oldu.

Dünyaca ünlü yıldız, ligde 4 kez gol atarken, 2 kez de asist yaptı. Tecrübeli forvet resmi maçlarda 8 maça çıktı ve 6 gol ve 5 asistle katkı sağladı.

EDİN DZEKO: "ATTIĞIM GOL YÖNÜMÜZÜ DEĞİŞTİRDİ"

Antalyaspor'a karşı alınan galibiyetin mimarlarından Edin Dzeko maçtan sonra, “En önemlisi 3 puan kazanmaktır. Antalyaspor zor bir rakipti. Nuri Şahin’in hakkını vermemiz gerekiyor. Bu lig, İtalya’ya göre biraz farklı. Orada biraz daha taktiksel ve savunma oyunu oynanıyor. Burada ise takımlar hücumu düşünüp defansı bırakabiliyorlar. Attığım golün maç içinde bizim yönümüzü değiştirdiğini düşünüyorum."

Kaynak: Fanatik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...