Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım aday olacak mı? Suskunluğunu bozuyor!

23 Haziran 2023 11:05 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 11:18
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım aday olacak mı? Suskunluğunu bozuyor!

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe’de eski başkan Aziz Yıldırım, sarı- lacivertli kulübe dair önemli açıklamalarda bulunacak. Aziz Yıldırım başkan adayı olacak mı? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı canlı yayın, ne zaman, saat kaçta?

Aziz Yıldırım​'ın, Fenerbahçe​ Başkanı Ali Koç​'un sarı-lacivertli kulübün olağan mali genel kurulunda yaptığı açıklamalara cevap vermesinin beklendiği basın toplantısının yeri ve saati belli oldu.

AZİZ YILDIRIM'IN BASIN TOPLANTISI​ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Aziz Yıldırım'ın 23 Haziran 2023 cuma günü (bugün) Beylerbeyi'ndeki bir otelde basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Aziz Yıldırım’ın basın toplantısı saat 14.00’te başlayacak.

AZİZ YILDIRIM BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK MI?

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap vermesinin yanı sıra kulübün geçirdiği başarısız döneme dair da sert eleştiriler yapması bekleniyor.

Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayacağı da öne sürülüyor.

ALİ KOÇ'A TARİHİ FARKLA KAYBETMİŞTİ

Fenerbahçe'de gerçekleşen tarihi kongrede başkanlık için Ali Koç ile yarışan ve tarihi bir farkla kaybeden Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı olarak 20 yıl görev yaptı ve bu sürede önemli başarılara imza attı.

6 KEZ FENERBAHÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPTI

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün başında  görev süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'de profesyonel dönemde en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olan Yıldırım, 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, kulübün 100. yılı olan 2006-2007, 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında takımının şampiyonluğunu gördü.

Aziz Yıldırım'ın başkanlık yaptığı 20 yıl ve 21 sezonda Fenerbahçe Futbol Takımı, Süper Lig'de 10 kez ikinci, 2 kez üçüncü, 2 kez dördüncü, 1 kez de altıncı sırayı aldı.

FUTBOLDA 13 KUPA KAZANDI

Fenerbahçe, Yıldırım döneminde 6 lig şampiyonluğu, üç TFF Süper Kupa, iki Türkiye Kupası, birer Başbakanlık ve Atatürk Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı. Fenerbahçe Aziz Yıldırım döneminde futbolda 13 kupa kazandı.

İLKLERE İMZA ATTI

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupalarındaki en başarılı dönemini yaşadı.

2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan sarı-lacivertli ekip, 2012-2013 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayarak kulüp tarihinde ilklere imza attı.

ALİ KOÇ 5 YILDA 1 KUPA KAZANDI

Sarı-lacivertlilerde 5 Haziran 2018'de göreve gelen Başkan Ali Koç, ilk kupasını kazandı. Ali Koç ve yönetimi döneminde futboldaki kupasızlık, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu ile sona erdi.

Başkan Ali Koç, 5 yılın ardından kupayla tanıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...