Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Andre Ayew Süper Lig'e dönüyor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 16:57 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 17:07
Fenerbahçe'nin eski golcüsü Andre Ayew Süper Lig'e dönüyor

Transfer haberleri: Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Andre Ayew, Fatih Karagümrük ile anlaşmaya yakın... Ayew, bugün İstanbul'da Karagümrük için sağlık kontrollerinden geçecek. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük​, transfer döneminin kapanmasına saatler kala sürpriz bir transfere imza atıyor. İstanbul ekibi bir dönem Fenerbahçe​ forması da giyen Andre Ayew'i İstanbul getirdi.

Sports Digitale’in haberine göre; 2018-2019 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Andre Ayew, Fatih Karagümrük ile anlaşmaya yakın...

33 yaşındaki futbolcu,sağlık kontrollerinden sonra kırmızı-siyahlılar ile sözleşme imzalayacak.

ANDRE AYEW KİMDİR?

Andre Ayew 17 Aralık 1989 (29) tarihinde Fransa​'da dünyaya geldi.

Ganalı olan Ayew, 1999 yılında altyapısına başladığı Nania FC takımında 2005 yılına kadar forma giydi. Altyapı kariyerine Marseille'de devam eden futbolcu burada iki sene top koşturdu ve 2007 yılında Marseille'de profesyonel kariyerine başladı. 

Andre Ayew, futbolunun zirvesine Fransız ekibi Marsilya’da ulaştı. 2015 senesinde Marsilya’dan Swensea’ya giden Ayew, 6 ay sonra 24 milyon Euro karşılığında West Ham’a transfer oldu.

FENERBAHÇE'DE 1 SEZON GEÇİRDİ

Fenerbahçe’nin 1.5 milyon Euro karşılığında Swensea’dan kiraladığı Ayew, sarı-lacivertli forma altında 1 sezon geçirdi. Fenerbahçe’de istenileni veremeyen Andre Ayew, sezon sonunda Galler ekibine geri döndü.

Ayew, Fenerbahçe forması ile 38 maça çıktı. Ganalı futbolcu, bu maçlarda 5 gol atarken 2 de asiste imza attı.

SON SEZONDA İKİ TAKIMIN FORMASINI GİYDİ

Andre Ayew 2022-2023 sezonun ilk yarısını Al-Saad’ta geçirdi. Burada 9 maça çıkan Ayew, 3 gol 1 asiste imza attı.

Sezonun ikinci yarısında ise Nottingham Forest ile anlaşan Ganalı, Premier Lig’de sadece 305 dakika forma şansı bulabildi. Ayew bu dakikalarda, gol veya asist katkısı gösteremedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...