Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin Güney Koreli yıldızı Jin-ho Jo, Zenit maçına damga vurdu

23 Mart 2023 20:18 - Güncelleme : 23 Mart 2023 20:42
Fenerbahçe'nin Güney Koreli yıldızı Jin-ho Jo, Zenit maçına damga vurdu

Spor Toto Süper Lig'e 26. haftanın ardından verilen milli arada Fenerbahçe, gelirleri depremzedelere bağışlanacak olan hazırlık maçında Rus ekibi Zenit'le karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerin Güney Koreli genç yıldızı maça damga vurarak sosyal medyada gündem oldu.

Spor Toto Süper Lig'e 26. haftanın ardından milli ara sebebiyle verilen arada Fenerbahçe​, hazırlık maçında Zenit​'le karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin genç yıldızı Jin-ho Jo gösterdiği performansla sosyal medyada sarı-lacivertli taraftarların beğenisini kazandı. 

BEDELSİZ TRANSFER EDİLDİ

Güney Koreli orta saha için, Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Kim Min-Jae​ referans olmuştu. Jin-ho Jo, Jeonbuk Hyundai altyapısından bedelsiz olarak kadroya katıldı.

Fenerbahçe, Güney Koreli futbolcuyla geçtiğimiz ay profesyonel sözleşme imzaladı. 19 yaşındaki orta saha ile 30 Haziran 2026'ya kadar anlaşma sağlandı.

ZENİT MAÇINA DAMGA VURDU

19 yaşındaki orta saha ilk yarıda yüzde 86'lık bir pas isabet oranı yakaladı. Rakiplerine karşı 2 çalım denemesi yapan Güney Koreli oyuncu 2'sinde de başarılı oldu. Jin Ho Jo ayrıca ilk yarıda 4 ikili mücadele kazandı.

Zenit ile oynanan maçta Jin Ho Jo, Jorge Jesus tarafından ilk 11'de görevlendirildi. 19 yaşındaki orta saha bu sezon ilk kez A takım formasını giydi. Jin Ho Jo, Fenerbahçe altyapısında bu sezon 19 maçta oynadı ve 2 gol ile 1 asist üretti.

PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Jin Ho Jo'nun performansı sosyal medyada gündem oldu. Genç yıldız için övgü dolu binlerce paylaşım yapıldı. İşte Jin Ho Jo hakkında yapılan yorumlardan bazıları:

- "Jin Ho Jo yanıltmadı. Helal olsun sana."

- "Bir Kim Jae esintisi sanki Jin Ho Jo"

- "Klas, kalite, yetenek. Çok rahat, çok profesyeonel Jin Ho Jo."

- "Jin Ho Jo çok ciddi potansiyel. U-19'da üst düzey performans veriyordu ama bu seviyede bunu devam ettirmesi çok iyi iş."

JİN HO JO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

"Wonderkid" Olarak görülen 19 yaşındaki futbolcu Jin-ho Jo, Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Genç oyuncu, sarı-lacivertlilerle 2026 yılına kadar sözleşme imzalamıştı.

2003 yılında doğan Jin-ho Jo, Jeonbuk altyapısında yetişti. Jeollabuk-do'daki Geumsan Ortaokulu ve Yeongsaeng Lisesi'ne gittikten sonra, Kore'nin önde gelen futbolcu adaylarından biri haline geldi.

Genç yıldız adayı ile Avrupa kulüpleri çok ilgilendi. Almanya, Danimarka ve Portekiz kulüpleri elini uzattı ve sonunda Fenerbahçe formasını giydi. Bu transferin Jeonbuk kulübünün tam desteğiyle desteklendiği ifade edildi. Bu transfer bir Jeonbuk genç oyuncusunun yurtdışına yaptığı ilk transfer oldu.

Güney Kore​ U-18 Ligi'nde 7 maça çıkan merkez orta saha oyuncusu, 1 gol kaydetti. Bu sezon U19 Süper Lig ve Rezerv Lig'de toplamda 22 maça çıkan genç orta saha 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe'nin Güney Koreli yıldızı Jin-ho Jo, Zenit maçına damga vurdu

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...