Tgrt Haber

Ferdi Kadıoğlu resmen Brighton'da!

Editör: Eyüp Ensar Yeşil / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ağustos 2024 19:39 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 22:08

Fenerbahçe, yıldız sol bek futbolcusu Ferdi Kadıoğlu'nun transferini KAP'a bildirdi. İngiliz kulübü Brighton ile görüşmelere başlandığı belirtildi. Sarı-lacivertli takımın bu transferde kazandığı bonservis miktarı belli oldu.

Fenerbahçe​, Ferdi Kadıoğlu​'nun İngiliz kulübü Brighton​ ile transfer​ görüşmesini KAP'a açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Futbol A Takımı oyuncularımızdan Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sarı-lacivertli kulüp, Ferdi Kadıoğlu'nun transfer görüşmelerinde bulunması için oyuncunun İngiltere'ye gitmesine geçen hafta izin vermişti.

Futbola Hollanda kulübü NEC Nijmegen'de başlayan Ferdi Kadıoğlu burada geçirdiği 2 sezonda 70 maçta 12 gol atıp 15 asist üretmişti. 2018 yaz transfer döneminde Fenerbahçe'ye 1.4 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Ferdi, Fenerbahçe'de geçirdiği 6 sezonun sonunda 204 kez maça çıkan başarılı sol bek 18 gol atıp 18 asist yaptı.

BONSVERİS BEDELİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

Ferdi Kadıoğlu Tarihe Geçti: Rekor Piyasa Değeri- Son Dakika Spor Haberleri  | NTVSpor

BRİGHTON TARAFTARINI SELAMLADI

Ferdi Kadıoğlu, yeni kulübü Brighton çimlerine ayak basarak kulübün taraftarlarını selamladı.

SEZON KARNESİ

Ferdi Kadıoğlu geçen sezonu Fenerbahçe forması altında 51 maça çıkarken 3 gol atarken 5 asist üretti.

Tam 20 Katı: Ferdi Kadıoğlu'nda Tarihe Geçen Detaylar- Son Dakika Spor  Haberleri | NTVSpor

EURO 2024'TE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

EURO 2024'te A Milli Takım formasıyla gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çeken Ferdi, 10 kez gol şansı oluşturarak Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen ve Belçikalı orta saha Kevin de Bruyne'nin ardından 3. sırada kendisine yer bulmuştu. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...